Inhoudsopgave:

 1. Wat voor soort papegaaien zijn er?
 2. Wat vind een papegaai leuk?
 3. Wat mag een papegaai drinken?
 4. Hoeveel papegaaien zijn er in de wereld?
 5. Welke soorten papegaaien kunnen praten?
 6. Welke papegaai is het liefst?
 7. Hoeveel aandacht heeft een vogel nodig?
 8. Wat mag een papegaai niet hebben?
 9. Hoeveel papegaaien soorten?
 10. Welke papegaai soort praat het best?
 11. Kan elke papegaai praten?
 12. Welke papegaai kan het beste praten?

Wat voor soort papegaaien zijn er?

Hoeveel papegaai soorten worden er als huisdier gehouden?
 • Roodstaartpapegaai.
 • Amazonepapegaai.
 • Parkiet.
 • Conures.
 • Eclectuspapegaai.
 • Kaketoe.
 • Ara.
 • Dwergpapegaai.

Wat vind een papegaai leuk?

Wat je ook kunt doen is je dier belonen met natuurlijke snacks om hem bezig te houden. Zo kun je je vogel belonen met onder andere palmnoten, suikerriet, pecannoten, walnoten of macadamia noten in dop. Vergeet het wilgenhout niet te plaatsen, zo kan je papegaai altijd aan zijn knaagbehoefte voldoen.

Wat mag een papegaai drinken?

Water, schoon, vers en in ruime mate, is essentieel voor bijna elk proces van het lichaam van jouw papegaai. Aangezien het lichaam van je papegaai voor ongeveer 75% uit water bestaat, is het uiterst belangrijk. Een papegaai kan langer leven zonder voedsel dan zonder water.

Hoeveel papegaaien zijn er in de wereld?

Er zijn grofweg 350 soorten papegaaien in de wereld bekend. Er zijn vier soorten papegaaien die wereldwijd voorkomen en vaak in ons land als huisdier worden gehouden. Dit zijn de grijze roodstaart papegaai, de amazone papegaai, de Kaketoe en de ara.

Welke soorten papegaaien kunnen praten?

Welke papegaaien praten? Er zijn genoeg papegaaiensoorten die kunnen 'praten', hoewel het eigenlijk het imiteren van geluiden is. Bekende papegaaien die dit doen zijn de grijze roodstaart, Amazonepapegaai, edelpapegaai en soms ook de dwergpapegaai.

Welke papegaai is het liefst?

Om je toch een beetje een beeld te geven van welke papegaai als huisdier het meest populair is zetten we de 10 meest gekozen soorten op een rijtje:
 • Roodstaartpapegaai. Dit is niet alleen de meest gekozen, maar ook één van de bekendste soorten. ...
 • Amazonepapegaai. ...
 • Parkiet. ...
 • Conures. ...
 • Eclectuspapegaai. ...
 • Kaketoe. ...
 • Ara. ...
 • Dwergpapegaai.

Hoeveel aandacht heeft een vogel nodig?

De ene vogel heeft als huisdier meer aandacht nodig dan de andere. Informeer je daarom eerst goed bij de Discus winkel over het soort vogel dat je in huis neemt. Sommige vogels zijn niet graag alleen en kunnen als ze eenzaam zijn veren gaan plukken of gaan bijten. Dat wil je natuurlijk niet.

Wat mag een papegaai niet hebben?

Een aantal voedingsmiddelen kan giftig zijn voor uw papegaai of parkiet. In avocado's zit een giftige stof, persin. Deze stof kan, ook in geringe hoeveelheden, hartproblemen en hartfalen veroorzaken bij papegaaiachtigen, met vaak een dodelijke afloop. Avocado mag daarom niet gevoerd worden.

Hoeveel papegaaien soorten?

We hebben het natuurlijk over papegaaien. Er zijn grofweg 350 papegaaisoorten ter wereld, elk met hun eigen karakter, voorkomen en spraakvermogen.

Welke papegaai soort praat het best?

Papegaaien die snel en goed leren praten zijn de grijze roodstaart, de Amazone en de edelpapegaai. Vooral de mannetjes blinken hierin uit. Toch zullen ook de vrouwtjes van deze soorten goed leren praten. Dit is bij sommige andere vogelsoorten anders.

Kan elke papegaai praten?

Het gehoor van de papegaai is ook anders dan dat van ons. De kleurrijke na-praters kunnen namelijk weinig verschil horen tussen 'a'- en 'i'-klanken. Ook is het natuurlijk sterk afhankelijk welke soort papegaai je in huis hebt. Een papegaai leren praten gaat namelijk makkelijker bij de één dan bij de ander!

Welke papegaai kan het beste praten?

Papegaaien die snel en goed leren praten zijn de grijze roodstaart, de Amazone en de edelpapegaai. Vooral de mannetjes blinken hierin uit. Toch zullen ook de vrouwtjes van deze soorten goed leren praten. Dit is bij sommige andere vogelsoorten anders.