Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel metros in Parijs?
 2. Waar metrokaart Parijs kopen?
 3. Wat kost de RER in Parijs?
 4. Welke metro gaat naar de Eiffeltoren?
 5. Hoeveel stations zijn er in Parijs?
 6. Welke app voor metro Parijs?
 7. Waar koop je Paris visite?
 8. Hoe betaal je Metro Parijs?
 9. Wat kost metrokaart Parijs?
 10. Hoe duur is een metrokaart in Parijs?
 11. Welke metrolijn naar Eiffeltoren?
 12. Welke metrolijn naar Montmartre?
 13. Welk station Centrum Parijs?
 14. Is Parijs gevaarlijk?
 15. Wat kost een metrokaart in Parijs?

Hoeveel metros in Parijs?

De Metro van Parijs of Métropolitain (Frans: Métro de Paris) is het belangrijkste middel van openbaar vervoer in Parijs. De eerste lijn werd op geopend. Ruim een eeuw later zijn er zestien lijnen die een netwerk vormen met een lengte van 219,9 kilometer en 302 stations.

Waar metrokaart Parijs kopen?

Metrokaartjes (Externe link) kan je kopen bij een loket in een metrostation in Parijs, bij de kaartjesautomaat in een Parijs metrostation of in metro/RER stations: Le ticket T+: te gebruiken voor metro Parijs, RER in Parijs, bus in Parijs en de Parijse voorsteden.

Wat kost de RER in Parijs?

Metro en RER Met het "ticket t+" (€ 1,90) kan gedurende 1,5 uur per metro, RER (binnen Parijs) en bus worden gereisd. Ook overstappen is in veel gevallen mogelijk (binnen Parijs). Kaartjes zijn verkrijgbaar op de RATP-stations en bij sommige tabakswinkels.

Welke metro gaat naar de Eiffeltoren?

Hoe bereik je de Eiffeltoren: Het dichtstbijgelegen metrostation is Bir-Hakeim en het dichtstbijzijnde RER station is Champ de Mars-Tour Eiffel.

Hoeveel stations zijn er in Parijs?

Parijs heeft geen centraal station. De zeven huidige grote stations zijn: Station Paris-Austerlitz.

Welke app voor metro Parijs?

Download voordat je naar Parijs vertrekt de 'Next Stop Paris – RATP app'. Deze app is speciaal ontwikkeld voor toeristen of reizigers die een bezoek aan Parijs brengen. En een bijkomend voordeel: deze app is beschikbaar in het Nederlands.

Waar koop je Paris visite?

Paris Visite kunt u kopen voor 1, 2, 3 of 5 opeenvolgende dagen, voor een tarief van € 11,65 tot € 63,90 (kinderen betalen de helft van de prijs). Uw Paris Visite-forfait is verkrijgbaar aan de loketten en de automaten.

Hoe betaal je Metro Parijs?

Los kaartje – binnen Parijs
 • Je kunt met hetzelfde kaartje 'ticket t+' in metro, tram en bus. ...
 • Tickets zijn te koop op metrostations en treinstations bij een groene ticketautomaat 'Vente' of een loket.

Wat kost metrokaart Parijs?

Een dag onbeperkt reizen binnen Parijs stad kost 12,85 euro met de Paris Visit pas. Bij negen metroritten of meer op een dag is dit dus goedkoper dan de tien losse kaartjes in één.

Hoe duur is een metrokaart in Parijs?

MOBILIS PASS Hij is geldig op één dag tussen 5.30 uur 's morgens en circa 01.00 uur 's nachts. De kaart kost voor 1-2 zones 7,50 en voor 1-3 zones 10,00 euro. Er is ook een Mobilis Pass voor 1-5 zones, dan betaal je 17,80. Je moet je naam en de datum op de pas schrijven.

Welke metrolijn naar Eiffeltoren?

Reis met Lijn C van het Parijse RER spoorwegnet. Je kunt uitstappen bij het station Champ de Mars. Vanaf hier is het 7 minuten lopen naar de Eiffeltoren.

Welke metrolijn naar Montmartre?

Met de metro: Het metrostation Château Rouge (lijn 4) is het metrostation wat het meest dichtbij de Sacré-Coeur is, maar ik zou niet zeggen dat dit perse het beste metrostation is om uit te stappen als je de Sacré-Coeur wilt bezichtigen.

Welk station Centrum Parijs?

Gare du Nord ligt centraal in Parijs, in het tiende arrondissement, niet ver van station Gare l' Est. Vanuit Gare du Nord kun je met de metro gemakkelijk naar de andere stations in Parijs reizen.

Is Parijs gevaarlijk?

Parijs, een belangrijke toeristische plaats, is een van de drukst bezochte hoofdsteden ter wereld. Ondanks de activiteit van de politie die Parijs tot een zeer veilige stad maakt, kunnen vele bezoekers toch het doelwit zijn van zakkenrollers en oplichters die op openbare plaatsen opereren.

Wat kost een metrokaart in Parijs?

Tarieven ondergrondse van Parijs Een los kaartje kost 1,90 euro (2017). Geld besparen? Koop dan 10 losse kaartjes in één. Dat is 14,50 euro en vaak goedkoper dan een kaart voor onbeperkt reizen.