Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel uur kan een buitenboordmotor mee?
  2. Hoeveel km is een Draaiuur?
  3. Hoe buitenboordmotor omhoog klappen?
  4. Welke buitenboordmotor voor welke boot?
  5. Hoe snel vaart 40 pk?
  6. Hoe hard gaat een 5pk motor?

Hoeveel uur kan een buitenboordmotor mee?

Draaiuren in een boot belasten een motor heel anders dan in een auto. 4000 uur met een gemiddelde van 80 km/u = 320000 km in een auto. Een matige scheepsmotor haalt 5-6000 uur en een goede en goed onderhouden Mitsubishi haalt 10- 15000 uur bij pleziervaart.

Hoeveel km is een Draaiuur?

Omdat voor motoronderhoud aan boord nu eenmaal geen kilometerstanden voorhanden zijn wordt vaak gebruik gemaakt van een urenteller. Als vuistregel wordt wel gesteld dat 1 draaiuur gelijk staat aan 100 autokilometers.

Hoe buitenboordmotor omhoog klappen?

Re: Trimmen/Kantelen buitenboordmotor Als het goed is,zitten er een stuks 6 of 8 gaatjes op een rij,een beetje rond t.o.v. je horizontale draaipunt. Daarin zit een lange pen,waar of een moer op zit,of een borging. Die pen haal je eruit,en dan trek je de motor voorover.

Welke buitenboordmotor voor welke boot?

Daarnaast is het van belang dat je de juiste staartlengte kiest voor je elektrische buitenboordmotor. Dit hangt af van de hoogte van je spiegel. In de meeste gevallen hebben rubberboten een kortstaart buitenboordmotor nodig. Grote rubberboten en RIB's hebben vaak langstaart buitenboordmotoren nodig.

Hoe snel vaart 40 pk?

Snelheden van ruim 45 kilometer per uur lijken misschien wat magertjes, maar geloof me, het is meer dan voldoende om heel veel plezier te kunnen beleven en snel van A naar B te kunnen varen. In de klasse van 30-40 pk worden in Nederland per jaar circa 400 motoren verkocht.

Hoe hard gaat een 5pk motor?

Met een 5 PK heb je namelijk de kans om harder dan 20 km/u te varen. Word je aangehouden in Nederland omdat je vaart zonder vaarbewijs, dan kost dat € 550,-.