Inhoudsopgave:

  1. Wat is een krediet of debet kaart?
  2. Wat is een debet transactie?
  3. Wat is het verschil tussen debet en credit card?
  4. Wat is een debiteurenbeheer?
  5. Wat is een credit saldo?
  6. Wat staat er op een creditfactuur?

Wat is een krediet of debet kaart?

Wat is een debetkaart? Met een debetkaart worden betalingen verricht met geld dat rechtstreeks van de lopende rekening van de consument komt, en niet via een banklening. Debetkaarten bieden gemak en bescherming die vergelijkbaar zijn met die van creditcards.

Wat is een debet transactie?

Betekenis in een boekhouding: Op het moment dat je dus geld op de bank stort, gaat er dus geld weg uit de organisatie (debet). Op het moment dat je dit geld ergens aan uitgeeft, betaalt de bank het geld weer terug en komt het dus binnen (credit).

Wat is het verschil tussen debet en credit card?

Een debitcard is een bankpas die rechtstreeks aan een betaalrekening is gekoppeld. Een betaling met een bankpas wordt dan ook onmiddellijk afgeschreven. Bij een creditcard gebeurt dat pas achteraf. Je kunt er dus een schuld mee opbouwen.

Wat is een debiteurenbeheer?

De formele debiteurenbeheer betekenis luidt als volgt: “Alle activiteiten die ervoor zorgen dat jouw klanten de openstaande facturen alsnog (op tijd) betalen. Denk hierbij aan het opstellen van betalingsherinneringen, nabellen van openstaande facturen en het versturen van aanmaningen.”

Wat is een credit saldo?

Creditsaldo - het bedrag, dat men bij het totaal der debet-posten op zekere rekening moet tellen, om het totaal der creditposten te bekomen.

Wat staat er op een creditfactuur?

Een creditfactuur is dus een factuur waarmee je (een deel van) een factuurbedrag kwijtscheldt. Het bedrag is dan ook negatief, wat betekent dat er een minteken voor het factuurbedrag staat. Je klant hoeft dit bedrag dus niet te betalen.