Inhoudsopgave:

  1. Wat is de kampong?
  2. Waar speelt Kampong?
  3. Welke hockeyclub is het grootste?
  4. Hoelang duurt een drieluik bij hockey?
  5. Hoeveel klasse heb je bij hockey?

Wat is de kampong?

Kampong is een woord in het Maleis voor een omheind erf, een verzameling woningen die zichtbaar door een omheining bij elkaar horen, een bijeenhorend stadsgedeelte (wijk), of een klein dorp. Grotere eenheden van bewoning (desa's) zijn opgesplitst in kampongs.

Waar speelt Kampong?

Het terrein is gevestigd aan de Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht-Oost, vlak bij stadion Galgenwaard. Hoofdsponsor van de club is Rabobank Utrecht-Nieuwegein. In 1976 was Kampong de allereerste club in Nederland met een kunstgrasveld.

Welke hockeyclub is het grootste?

Met maar liefst 3232 leden en 9 velden is Kampong met kop en schouders de grootste hockeyclub van Nederland.

Hoelang duurt een drieluik bij hockey?

De drieluik duurt totaal 150 min, hierin worden 3 wedstrijden van 2x20 min gespeeld, met 5 minuten rust en 5 minuten tussen de wedstrijden. Alle 3 de teams spelen dus 2 keer. Soms speel je twee wedstrijden achter elkaar, soms zit er een wedstrijd tussen. Dit is afhankelijk van het schema.

Hoeveel klasse heb je bij hockey?

In Nederland spelen de eerste teams van de hockeyclubs in competities tegen elkaar. Het hoogste niveau is de Hoofdklasse. Andere eerste teams komen wekelijks uit in de Promotie-, Overgangs-, de Eerste, Tweede, Derde of Vierde Klasse. De jeugd speelt landelijke competitie op A-, en B-niveau.