Inhoudsopgave:

 1. Kan ik reizen met een bijna verlopen paspoort?
 2. Waarom paspoortcontrole?
 3. Waarom moet een paspoort nog een half jaar geldig zijn?
 4. Wat is plaats van uitgifte paspoort?
 5. Hoe lang mag je een verlopen paspoort nog gebruiken?
 6. Hoe lang kun je reizen met een verlopen paspoort?
 7. Wat kijken ze naar bij paspoortcontrole?
 8. Waarom paspoortcontrole op Schiphol?
 9. Hoeveel maanden moet je paspoort geldig zijn om te reizen?
 10. Hoe lang moet je paspoort nog geldig zijn om te reizen?
 11. Wat is plaats van uitgifte?
 12. Wat is plaats van afgifte?
 13. Kan je vliegen met een ID kaart?
 14. Wat controleert de marechaussee op Schiphol?

Kan ik reizen met een bijna verlopen paspoort?

Met een (bijna) verlopen paspoort kun je niet op reis Nog even voor de duidelijkheid: het is dus niet toegestaan om met een verlopen reisdocument te vliegen. En ook als je met de auto binnen Europa reist, heb je een geldig reisdocument nodig. Neem dus nooit het risico om met een verlopen paspoort op reis te gaan.

Waarom paspoortcontrole?

Paspoortcontrole op Schiphol Paspoort en reisdocumenten. Op Schiphol ga je normaal gesproken door de paspoortcontrole. ... En vergeet niet te checken of je andere reisdocumenten zoals een visum nodig hebt.

Waarom moet een paspoort nog een half jaar geldig zijn?

Ze vragen een visum en soms een inentingsbewijs. Een aantal landen buiten de Europese Unie (EU) eist dat uw reisdocument nog een bepaalde periode geldig is, bijvoorbeeld 6 maanden. Dit geldt zowel voor de reis vanuit Nederland naar dat land als voor de reis naar Nederland.

Wat is plaats van uitgifte paspoort?

Ministerie van Buitenlandse Zaken als uitgevende instantie Op de houderpagina van alle paspoorten en identiteitskaarten die in het buitenland zijn aangevraagd staat 'minister van Buitenlandse Zaken'. Aan de locatiecode in de chip van uw paspoort ziet u waar uw paspoort is verstrekt.

Hoe lang mag je een verlopen paspoort nog gebruiken?

In Nederland is het id bewijs verlopen op de verloop datum. Personen vanaf 18 jaar hoeven dus maar eens in de 10 jaar een nieuw paspoort aan te vragen. Voor kinderen onder de 18 jaar zult u eens per 5 jaar een nieuw paspoort moeten aanvragen. Dit is nodig omdat een kindergezicht in relatief korte tijd kan veranderen.

Hoe lang kun je reizen met een verlopen paspoort?

Zo moet je paspoort voor de meeste landen binnen Europa nog twee maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn en voor veel landen buiten europa moet je paspoort minimaal zes maanden na terugkomst geldig zijn. Check dit altijd even met het consulaat of de ambassade van het desbetreffende land.

Wat kijken ze naar bij paspoortcontrole?

De Koninklijke Marechaussee controleert of je wellicht opgenomen bent in het Opsporingsregister. Hierin kan men zien of je nog een geldboete moet betalen, DNA-materiaal moet afstaan of nog een vrijheidsstraf moet uitzitten. Kan een of meerdere van deze vragen met ja beantwoord worden, dan gaat je vakantie niet door.

Waarom paspoortcontrole op Schiphol?

Veiligheid is altijd topprioriteit op Schiphol. Daarom moeten alle reizigers, waar ze ook naartoe vliegen, altijd door onze security controles om te controleren of zij geen verboden voorwerpen bij zich hebben.

Hoeveel maanden moet je paspoort geldig zijn om te reizen?

Wanneer je binnen Europa reist moet je paspoort nog twee maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn. Voor veel landen buiten Europa dient een paspoort nog minimaal 6 maanden na je vertrekdatum uit het land van bestemming geldig te zijn.

Hoe lang moet je paspoort nog geldig zijn om te reizen?

Voor personen vanaf 18 jaar is het paspoort of de Nederlandse identiteitskaart 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar blijft een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig. Dit geldt voor documenten die zijn uitgegeven sinds .

Wat is plaats van uitgifte?

Een uitgifte kan geplaatst worden in het land waar de emittent gevestigd is, op diens binnenlandse markt, of in één of meerdere andere landen dan dat waarin deze gevestigd is.

Wat is plaats van afgifte?

afgifte - zelfstandig naamwoord uitspraak: af-gif-te 1. het overhandigen of op een bepaalde plek brengen van iets ♢ tegen afgifte van het ontvangstbewijs, krijgt u het pakket Zelfstandig naamwoord: af-gif-te de afgif...

Kan je vliegen met een ID kaart?

Reist u naar het buitenland? Binnen Europa is een geldige identiteitskaart meestal voldoende. Buiten Europa heeft u een paspoort nodig.

Wat controleert de marechaussee op Schiphol?

Koninklijke Marechaussee Zij controleren grensverkeer als grenspolitie, wat hun primaire taak is op Schiphol. Eigenlijk zijn zij de politie van de luchthaven en vallen onder het Ministerie van Defensie. Simpel gezegd, zij controleren iedereen die het land wilt binnen komen en verlaten.