Inhoudsopgave:

  1. Wat is gedrevenheid betekenis?
  2. Waarom is gedrevenheid belangrijk?
  3. Is gedrevenheid een kwaliteit?
  4. Wat betekent gedreven persoon?
  5. Wat is gemotiveerd zijn?
  6. Wat is een doorzetter?
  7. Wat is de betekenis van ambitie?
  8. Wat is IJverig gedrag?
  9. Wat is de motivatie?

Wat is gedrevenheid betekenis?

gedrevenheid - Zelfstandignaamwoord 1. ergens veel energie en aandacht aan kunnen en willen geven ♢ De proloog begint heftig, als een actiefilm.

Waarom is gedrevenheid belangrijk?

Gedrevenheid kan worden gezien als een kracht van binnenuit. Gedrevenheid voelt als de motivatie die ervoor zorgt dat ideeën en plannen ook daadwerkelijk worden omgezet tot realiteit. ... Motivatie is de bereidheid om in actie te komen, maar geen garantie voor een blijvende, duurzame verandering.

Is gedrevenheid een kwaliteit?

Gedrevenheid is een kernkwaliteit. Wanneer je doorslaat omdat je niet van stoppen weet dan ben je in de valkuil van fanatisme terechtgekomen. Dat is niet sterk! Wanneer je leert om jouw gedrevenheid goed in te zetten dan weet je ook van ophouden en ken je de grens.

Wat betekent gedreven persoon?

Gedreven is een ander woord voor 'heel erg enthousiast'. Werkgevers nemen graag mensen aan die gedreven willen en kunnen werken. Het bijvoeglijke naamwoord stamt af van het werkwoord 'drijven'.

Wat is gemotiveerd zijn?

gemotiveerd - Werkwoord 1. voltooid deelwoord van motiveren gemotiveerd - Bijvoeglijk naamwoord 1. (psychologie) met de innerlijke drang om iets te doen, enthousiast, gedreven, geestdriftig, bevlogen ♢ Wij willen gemotiveerde mensen die met passie in ons bedrijf willen werken...

Wat is een doorzetter?

iemand die volhoudt ondanks tegenslag Voorbeeld: `Zij is een echte doorzetter, ze geeft nooit op.

Wat is de betekenis van ambitie?

Mensen met ambitie: stellen zichzelf een duidelijk doel. En niet zomaar een doel, nee, een doel waarvoor ze moeite moeten doen om het te halen. Een ambitieus persoon legt de lat voor zichzelf dus hoog en is in staat met enthousiasme lang en hard te werken.

Wat is IJverig gedrag?

IJverig is de manier waarop men iets met toewijding doet, ofwel wanneer iemand iets met drift en werkzame liefde vervuld. Wanneer een kind bijvoorbeeld ijverig aan zijn huiswerk bezig is doet het dit aandachtig en ingespannen. Het kind is dus ook echt serieus en maakt zijn werk met opgewektheid.

Wat is de motivatie?

Motivering én motivatie betekenen allebei 'onderbouwing' en 'reden waarom iemand iets wil of doet'. Daarnaast kun je motivatie gebruiken om aan te geven dat je iets graag wilt en er moeite voor wilt doen en voor iets wat je aanspoort die moeite te doen ('prikkel, stimulans').