Inhoudsopgave:

  1. Wat eten panda's het liefst?
  2. Hoeveel panda's zijn er nog op de wereld 2020?
  3. Wie is de vijand van de panda?
  4. Wat voor dier is een panda?
  5. Wat eet de panda behalve bamboe?

Wat eten panda's het liefst?

Hij eet voornamelijk bamboe. Het gebit van de reuzenpanda is grotendeels aangepast op zijn speciale dieet, maar zijn maag en darmen niet. Om toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, moet een reuzenpanda veel eten en vooral goed op die keiharde bamboestengels kauwen.

Hoeveel panda's zijn er nog op de wereld 2020?

Hoeveel panda's zijn er nog? Exacte cijfers hierover zijn niet bekend. De laatste telling officiële telling zegt dat er een kleine 1600 panda's in het wild leven, maar bij een DNA-onderzoek in 2006 kwam dit aantal uit op 20. Experts zijn het er wel over eens dat het aantal reuzenpanda's aan het stijgen is.

Wie is de vijand van de panda?

De natuurlijke vijanden van de rode panda zijn de sneeuwpanter en panters. De mens is de grootste bedreiging voor deze dieren.

Wat voor dier is een panda?

De panda is een zeldzame berensoort die hoog in de bergen van westelijk China leeft in bamboebossen. Niet zonder reden: ze eten namelijk bijna alleen maar bamboe, tussen 12 en 40 kg per dag. Panda's leven aardig op zichzelf.

Wat eet de panda behalve bamboe?

Behalve bamboe eten ze soms ook wel eens andere planten, vooral in dierentuinen. Heel soms eten ze ook wel eens vogeltjes of kleine knaagdieren, maar de panda is toch grotendeels een planteneter.