Inhoudsopgave:

 1. Hoe weet je of ergens parabenen in zitten?
 2. Waarom zijn parabenen slecht voor je?
 3. Wat betekent vrij van parabenen?
 4. Hoe herken je parabenen in shampoo?
 5. Hoe herken je parabenen en sulfaten?
 6. Waarom shampoo zonder sulfaten en parabenen?
 7. Waar zitten parabenen in verwerkt?

Hoe weet je of ergens parabenen in zitten?

Om te controleren of je favoriete producten parabenen bevatten, kun je het beste een paar minuten de tijd nemen om de lijst met ingrediënten op het etiket te lezen. Als je methylparabeen, butylparabeen, propylparabeen of isoparabeen op het etiket ziet staan, weet je dat het product parabenen bevat.

Waarom zijn parabenen slecht voor je?

Eén van de redenen waarom parabenen slecht zouden zijn is omwille van het risico op allergische reacties. Het is inderdaad zo dat sommige mensen een allergie voor parabenen kunnen ontwikkelen en hierbij last krijgen van eczeem.

Wat betekent vrij van parabenen?

aan bijvoorbeeld persoonlijke verzorgingsproducten en geneesmiddelen kunnen worden toegevoegd. Parabenen gaan de groei van schimmels en bacteriën tegen. Zonder conserveermiddelen kun je producten veel minder lang gebruiken. Twee parabenen, methylparabeen en ethylparabeen, komen ook in voeding voor.

Hoe herken je parabenen in shampoo?

Hoe herken ik parabenen in haarproducten? Vaak staat achterop een shampoo of conditioner bij de ingrediëntenlijst niet de stof 'parabenen', maar wordt deze verzamelnaam op een andere manier aangeduid: Methylparabaan. methyl-4-gydroxybenzoaat.

Hoe herken je parabenen en sulfaten?

Op etiketten van haarproducten herken je sulfaten meestal aan woorden die eindigen op '-ate':
 1. SLS = Sodium Lauryl Sulfate / SDS = Sodium Dodecyl Sulfate.
 2. SLES = Sodium Lauryl Ether Sulfate / Sodium Laureth Sulfate.
 3. ALS = Ammonium Lauryl Sulfate.
 4. ALES = Ammonium Laureth Sulfate.

Waarom shampoo zonder sulfaten en parabenen?

Wanneer je een shampoo zonder sulfaten gaat gebruiken zal het even omschakelen zijn qua routine en gevoel tijdens het wassen van de haren. De shampoos zonder deze ingrediënten schuimen namelijk minder. Je hebt het gevoel dat het haar minder schoon is terwijl het haar en de hoofdhuid echt wel schoon geworden zijn.

Waar zitten parabenen in verwerkt?

Waar zitten ze in? Parabenen worden bijvoorbeeld gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten, en in schoonmaakmiddelen, levensmiddelen en geneesmiddelen.