Inhoudsopgave:

 1. Kunnen panda's agressief zijn?
 2. Waarom is de panda een bedreigde diersoort?
 3. Hoe verdedigt de panda zich?
 4. Wat zijn de natuurlijke vijanden van de panda?
 5. Waarom is de panda het symbool van het Wereld Natuur Fonds?
 6. Hoe leven panda in het wild?
 7. Hoeveel kilo bamboe eet een panda per dag?
 8. Wat hebben panda s nodig om te overleven?
 9. Hoeveel kosten de panda's?
 10. Hoe voortplant een panda?
 11. Waar staat de panda symbool voor?

Kunnen panda's agressief zijn?

De reuzenpanda is ondanks het aandoenlijke uiterlijk niet ongevaarlijk voor de mens en kan zich als het moet fel verdedigen. De panda komt voor in delen van Azië en leeft endemisch in China.

Waarom is de panda een bedreigde diersoort?

Waarom wordt de panda bedreigd? De reuzenpanda is al jarenlang een bedreigde diersoort. Een groot probleem voor de panda's is dat er voor hen te weinig bossen met bamboe over zijn. De reservaten waarin ze leven, liggen als losse eilandjes van elkaar gescheiden.

Hoe verdedigt de panda zich?

Dan gaat hij gewoon liggen waar hij op dat moment is. Bang voor vijanden is hij niet. Hij lijkt misschien schattig, maar hij verbrijzelt met gemak de poot van een tegenstander. Dapper roofdier dat in de buurt durft te komen!

Wat zijn de natuurlijke vijanden van de panda?

De natuurlijke vijanden van de rode panda zijn de sneeuwpanter en panters. De mens is de grootste bedreiging voor deze dieren.

Waarom is de panda het symbool van het Wereld Natuur Fonds?

Hij maakte deze schetsen tijdens de vergadering toen het WNF is opgericht. De panda was zijn lievelingsdier. Dereuzenpanda is een symbool voor de bedreiging en bescherming van de natuur. Bovendien ziet de panda er leuk uit en is hij zwart-wit: erg handig bij drukwerk.

Hoe leven panda in het wild?

De panda is een zeldzame berensoort die hoog in de bergen van westelijk China leeft in bamboebossen. Niet zonder reden: ze eten namelijk bijna alleen maar bamboe, tussen 12 en 40 kg per dag. Panda's leven aardig op zichzelf.

Hoeveel kilo bamboe eet een panda per dag?

Per dag eet een panda wel tien van dit soort bossen." In totaal eet een reuzenpanda wel vijftig kilo bamboe per dag. Panda's vinden de stengels vooral lekker.

Wat hebben panda s nodig om te overleven?

Panda's houden van rust Naast bamboe, houden ze ook van rust. Daarom leven ze in het wild meestal in dichte bamboe bossen, waar niet alleen genoeg eten is maar ook niet te veel mensen en andere beesten komen. Helaas zijn er nog maar een paar bossen op de wereld waar de panda prettig kan leven.

Hoeveel kosten de panda's?

Ook het toerisme in de regio is gebaat bij de aanwezigheid van de panda's. Los van de kosten voor eten (50 kilo bamboe per panda per dag), verzorging en de voorbereiding van de komst, betaalt het park 1 miljoen euro per jaar "huur" aan China. De realisatie van het verblijf kostte 7 miljoen euro.

Hoe voortplant een panda?

De panda heeft helemaal geen zin zichzelf voort te planten. Een reuzenpandavrouw is maar drie dagen per jaar vruchtbaar. Ze leeft alleen in haar bamboebos, wat het niet makkelijk maakt een aantrekkelijk mannetje te vinden.

Waar staat de panda symbool voor?

In de oosterse cultuur is panda symbool van vrede en harmonieuze oplossing van conflicten. Ook door te zorgen voor een goede balans tussen vrouwelijke en mannelijke energieën (wit/zwart, yin/yang). Panda is een grote steun om vreedzaam lastige situaties op te lossen.