Inhoudsopgave:

  1. Wat is een oude pc waard?
  2. Hoeveel opslag had de eerste computer?
  3. Hoeveel mensen op de wereld hebben een computer?
  4. Waar werd de eerste computer voor gebruikt?
  5. Waar is de computer ontstaan?

Wat is een oude pc waard?

Een complete computer levert al gemiddeld € 0,40 per kilo aan opbrengst op! Is de oude computer compleet uit elkaar? Dan krijgt u ongeveer de helft aan opbrengst per kilo. Met een paar computers/laptops heeft u toch al snel een paar tientjes extra.

Hoeveel opslag had de eerste computer?

IBM 305 RAMAC Het apparaat had ruimte voor maar liefst 5 MB aan aan data en was zo groot als twee koelkasten. Het gevaarte woog een dikke 900 kilo en moest per vliegtuig vervoerd worden. Er zijn in totaal ruim duizend van deze computers computers gemaakt. Ze werden voor 3200 dollar per maand aan bedrijven geleased.

Hoeveel mensen op de wereld hebben een computer?

Wereldbevolking
7.929.906.806Huidige Wereldbevolking
27.036.232Fietsen geproduceerd dit jaar
68.264.943Computers verkocht dit jaar
Samenleving & Media

Waar werd de eerste computer voor gebruikt?

De Colossus was zo'n apparaat en werd gezien als de eerste elektronische computer. Hij werd in Engeland gebouwd in 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Colossus werd gebruikt om geheime codes te ontcijferen.

Waar is de computer ontstaan?

In de Tweede Wereldoorlog wilden mensen in het leger snel kunnen rekenen. Bijvoorbeeld om uit te rekenen waar een kogel uit een kanon heen zou vliegen als hij werd afgeschoten. Toen ontstonden de eerste echte computers. Dit waren enorme apparaten.