Inhoudsopgave:

 1. Wat is een oscillerende zaag?
 2. Wat zijn de beste multitools?
 3. Is een multitool handig?
 4. Wat is een roterende multitool?
 5. Wat is een oscillerende beweging?
 6. Wat is oscillerend gereedschap?
 7. Wat kun je allemaal doen met een multitool?
 8. Waarom multitool kopen?
 9. Waar gebruik je een multitool voor?
 10. Waarom een multitool?
 11. Wat betekend oscillatie?
 12. Wat is oscillatie?
 13. Waar op letten bij aankoop multitool?
 14. Welke multitool voor laminaat?
 15. Welke zaag multitool?

Wat is een oscillerende zaag?

Kenmerkend voor een oscillerende multitool is dat die trillende bewegingen maakt. Oscillerende multitools zijn geschikt voor fijne en middelgrote klussen zoals het op maat zagen van laminaat en het snijden van tegels. Je hebt oscillerende multitools met snoer en met accu.

Wat zijn de beste multitools?

Beste multitool – Top 11
 • Dremel 3000 Multitool. ...
 • Einhell TE MG 300 EQ. ...
 • DeWalt DWE315KT A-merk multitool. ...
 • Makita TM3010CX2J Meest krachtige multitool. ...
 • Dremel 4000 – Bekendste merk. ...
 • Black & Decker MT300KA – Goedkoopste Multitool. ...
 • VONROC Roterend. ...
 • Powerplus POWXB40020 Accu Multitool.

Is een multitool handig?

Het is een handig gereedschap voor allerlei fijn precisiewerk. De draaiende beweging kan worden overgebracht op een veelheid aan accessoires waarmee onder meer kunt slijpen, snijden, graveren of kleine oppervlakken schuren.

Wat is een roterende multitool?

Een roterende multitool is een handig gereedschap voor vooral gedetailleerde en kleine klussen zoals slijpen, schuren en polijsten. Een roterende multitool maakt draaiende bewegingen en is verkrijgbaar met snoer of accu. Het voordeel van een accu multitool is dat je geen last meer hebt van kabels.

Wat is een oscillerende beweging?

Oscilleren betekent rond een vast punt heen en weer bewegen. Wanneer een elektrische kachel een oscillerende functie heeft kan hij dus draaien. Meestal is een kachel met oscillerende functie te herkennen aan een knopje bovenop de kachel.

Wat is oscillerend gereedschap?

Oscillerende multitools werken door een zeer kleine en snelle zijdelingse beweging te maken. Hiermee produceert de machine gemiddeld wel 21.000 trillingen per minuut. Om de verschillende doeleinden van een multitool te kunnen gebruiken heb je natuurlijk opzetstukken nodig, denk aan een zaagblad of een schuurvlak.

Wat kun je allemaal doen met een multitool?

Wat kan je met een multitool?
 • Schuren. Een multitool wordt door vele doe-het-zelvers gebruikt om mee te schuren. ...
 • Snijden. Met een multitool ben je ook in staat om in verschillende materialen te snijden. ...
 • Schrapen. ...
 • Slijpen/reinigen/polijsten. ...
 • Frezen. ...
 • Zagen. ...
 • Graveren. ...
 • Boren.

Waarom multitool kopen?

Multitools zijn, zoals de naam al doet vermoeden, multifunctioneel en inzetbaar voor verschillende doeleinden. Op een multitool kun je namelijk verschillende accessoires (opzetstukken) aansluiten waardoor je er bijvoorbeeld mee kan zagen, schrapen, frezen, schuren, zagen.

Waar gebruik je een multitool voor?

Een multitool is een machine waarmee je diverse materialen kunt schuren, zagen én snijden. Afhankelijk van de accessoires die je gebruikt, is de multitool dus voor allerlei karweien inzetbaar. Zo'n multitool is een echte must, zeker voor kleinere restauratie- en installatieklussen.

Waarom een multitool?

Een groot voordeel van de multitool is dat je de zaagbladen in verschillende standen op de machine kunt monteren. Op deze manier kom je eigenlijk in alle lastige plekken waar je met bijvoorbeeld een cirkelzaag of decoupeerzaag nooit zou kunnen komen.

Wat betekend oscillatie?

(oscilleerde, heeft geoscilleerd), slingeren, schommelen, zich bewegen om een vast punt (oscillator); ook met betrekking tot een voortdurend toeen weer afnemen van de intensiteit van een verschijnsel.

Wat is oscillatie?

Oscilleren betekent rond een vast punt heen en weer bewegen. Wanneer een elektrische kachel een oscillerende functie heeft kan hij dus draaien. Meestal is een kachel met oscillerende functie te herkennen aan een knopje bovenop de kachel.

Waar op letten bij aankoop multitool?

Waarop letten met het kopen van een multitool?
 • Accu of netstroom. Als je van plan bent een multitool te kopen, is het handig om te bedenken waar je hem precies gaat gebruiken. ...
 • Vermogen. De algemene regel is des te meer vermogen, des te meer kracht hij heeft. ...
 • Accessoireset. ...
 • Starlock of geen starlock systeem.

Welke multitool voor laminaat?

Voor oscillerende multitools zijn de meestvoorkomende accessoires zaagbladen, schuurstukken, schaven en schrapers, maar ook stofafzuigsets of speciale sets voor het werken met laminaat of tegels behoren tot de mogelijkheden.

Welke zaag multitool?

Soms is een afkortzaag of een cirkelzaag net wat te grof. Zaag je plinten of kozijnen op maat, of ga je laminaat zagen met een multitool, dan kan het segmentzaagblad je daar prima bij helpen. Een stuk minder vermoeiend dan alles met de hand zagen en sowieso een heel stuk sneller.