Inhoudsopgave:

  1. Wat is het nut van een computer?
  2. Hoe is de eerste computer ontstaan?
  3. Waar komt computer vandaan?
  4. Waar werden de eerste computers voor gebruikt?
  5. Hoe kun je zien hoe oud je computer is?
  6. Waar wordt de computer voor gebruikt?
  7. Wie maakte de eerste computer?
  8. Waar is internet uitgevonden?

Wat is het nut van een computer?

De pc wordt gebruikt voor het uitvoeren van diverse taken, zoals administratie, tekstverwerking, toegang tot het internet, programmeren, grafisch werk en computerspellen, met door de gebruiker kant-en-klaar verkregen programma's. Een computer wordt onder meer gebruikt bij werk, onderwijs, school en hobby's.

Hoe is de eerste computer ontstaan?

Eind 19e eeuw construeerde Herman Hollerith telmachines die werkten op basis van invoer met ponskaarten. Aan de telmachines werden sorteermachines verbonden, eenvoudige bewerkingen op bestanden met grote hoeveelheden gegevens werden zo mogelijk gemaakt. Pas in 1938 werd de eerste computer gebouwd door Konrad Zuse.

Waar komt computer vandaan?

We hebben het woord computer uit het Engels overgenomen. "Compute" betekent rekenen: een computer betekende aanvankelijk een rekenmachine. Later werd een programmeerbare digitale "rekenmachine" ook computer genoemd. Toegevoegd na 2 minuten: Een niet-ingeburgerde Nederlandse naam voor computer is: rekenaar.

Waar werden de eerste computers voor gebruikt?

De eerste decennia waren computers enorme kolossen, die hele zalen vulden en toch niet veel meer konden dan het uitvoeren van ingewikkelde rekensommen. Ze werden aanvankelijk vooral gebruikt voor defensie en de wetenschap, maar kwamen ook al snel in de kelders van grote banken te staan.

Hoe kun je zien hoe oud je computer is?

Ga naar de 'Systeemwerkset' van de 'Bureau-accessoires' en open de tool 'Systeeminfo'. Kijk vervolgens naar de informatie achter het veld 'BIOS-versie⁄datum' (zie afbeelding). Dan namelijk, komt u héél dicht in de buurt van de leeftijd van uw PC!

Waar wordt de computer voor gebruikt?

Thuis worden computers veel gebruikt om computerspellen te spelen, informatie via internet op te zoeken en voor communicatie door middel van e-mail, chatten en internetforums. Ook telefoneren via het internet is tegenwoordig in opkomst.

Wie maakte de eerste computer?

Charles BabbageComputer / Uitvinder

Waar is internet uitgevonden?

Bob Kahn Vinton Cerf Internet/Uitvinders