Inhoudsopgave:

  1. Wat te doen met oude tuner?
  2. Hoe lang blijft FM nog in de lucht?
  3. Wat kost een goede hifi installatie?
  4. Zal FM verdwijnen?
  5. Hoe lang nog FM-radio auto?
  6. Hoe krijg ik DAB op mijn autoradio?
  7. Wat kost een muziekinstallatie?
  8. Kan ik mijn oude radio nog gebruiken?
  9. Kan ik straks nog radio luisteren in de auto?
  10. Kan ik FM blijven ontvangen?

Wat te doen met oude tuner?

Upgraden met DAB+ Bij externe ontvangers is het simpel om DAB+ toe te voegen. De modules zijn doorgaans compact en je sluit hem bijvoorbeeld aan de AUX-ingang aan. Ook zijn er modules die je via USB of bluetooth koppelt. Zo maak je bestaande cd-receivers, stereo's, FM-radio's of smartphones geschikt voor DAB+.

Hoe lang blijft FM nog in de lucht?

Onlangs zijn de licenties voor de FM-frequenties in Nederland verlengd met vijf jaar tot 2022. Het idee is om daarna afscheid te nemen van de FM en over te gaan op DAB+, al gelooft er volgens mij niemand dat dat echt gaat gebeuren. In Noorwegen hebben ze dit wel gedaan. Sinds begin dit jaar wordt FM daar uitgefaseerd.

Wat kost een goede hifi installatie?

Zoals we net aanhaalden, is de kostprijs die je redelijkerwijs moet incalculeren voor een high-end audioset afhankelijk van heel wat factoren, maar grosso modo kan je stellen dat een bedrag van om en bij de 5.000 euro voldoende moet zijn om een complete high-end stereo-installatie samen te stellen.

Zal FM verdwijnen?

Tegen eind 2021 is de kabel overal afgesloten. De vrijgekomen bandbreedte, met name in de lage FM-frequenties, zal volgens Ziggo worden gebruikt om in de toekomst sneller internet aan te bieden. Na bijna zes decennia zit het tijdperk van analoge radio er dus op.

Hoe lang nog FM-radio auto?

Hoe dan ook hebben de huidige lokale en landelijke commerciële radiozenders nog een FM-licentie tot en met 2026. Tenzij die omroepen zelf beslissen om er eerder mee op te houden, lijkt een afschakeling van FM vóór die datum weinig aan de orde.

Hoe krijg ik DAB op mijn autoradio?

Je kunt kiezen uit een 1-Din autoradio met Dab+ functie of een 2-Din autoradio met Dab+. Of je kan een Dab+ module aansluiten aan je bestaande autoradio of af fabriek autoradio. Het kan zijn dat je, behalve een autoradio met Dab+ functie, ook inbouwmateriaal nodig hebt om een nieuwe autoradio te laten inbouwen.

Wat kost een muziekinstallatie?

De investering voor een geluidsinstallatie op een sportveld als dit ligt tussen de € 3.500,- en € 10.000,- inclusief BTW. Naarmate de prijs duurder wordt zal de kwaliteit van de muziek toenemen. Deze kwaliteitsverbetering heeft te maken met het type speaker wat wordt gekozen.

Kan ik mijn oude radio nog gebruiken?

Na bijna zes decennia zit het tijdperk van analoge radio er dus op. De kabel verdwijnt als een van de drie manieren die je vandaag hebt om naar radio te luisteren – resteren nog: radio luisteren via de ether en via het internet. Met DAB+ luister je naar radio via de ether.

Kan ik straks nog radio luisteren in de auto?

Tegen eind 2021 is de kabel overal afgesloten. ... De kabel verdwijnt als een van de drie manieren die je vandaag hebt om naar radio te luisteren – resteren nog: radio luisteren via de ether en via het internet. Met DAB+ luister je naar radio via de ether.

Kan ik FM blijven ontvangen?

Als je via je provider naar radio wil blijven luisteren, kun je ervoor kiezen om een digitaal kastje aan te schaffen. Zo'n ontvanger is vergelijkbaar met de kastjes die tegenwoordig op de meeste televisies zijn aangesloten. Via deze methode kun je naar alle radiostations luisteren die je provider aanbiedt.