Inhoudsopgave:

  1. Hoe zijn Orks gemaakt?
  2. Welke taal spreken de Orks?
  3. Wat betekent Orks?
  4. Wat betekent ORC?
  5. Hoe ontstaan Uruk Hai?
  6. Welke taal spreken de elfen in Lord of the Rings?

Hoe zijn Orks gemaakt?

De orks zijn ontstaan uit elfen die door Melkor (Morgoth) in de Eerste Era gevangengenomen, gemarteld en verminkt zijn. Morgoth heeft de orks gefokt als zijn soldaten, die de bitterste vijanden van de elfen zijn, maar in hun hart haten zij hun meester (zie De Silmarillion).

Welke taal spreken de Orks?

Toch waren er in de Zwarte Taal woorden aanwezig die eerder al door Orks werden gebruikt, bv. Ghâsh (Vuur). Na de terugkeer van Sauron herleefde de taal en werd ze door velen in dienst van Barad-dûr gesproken. Later bleek zelfs dat de uruk-hai, het sterke Ork-ras van Sauron, geen andere taal kenden dan de Zwarte Taal.

Wat betekent Orks?

Een ork (Engels: orc) of aardman (Engels: goblins) is een mythologisch wezen. Het zijn vaak kwaadaardige, domme en trolachtige wezens, die het kwade belichamen.

Wat betekent ORC?

Offshore Racing Council. Organisatie die zich toelegt op zeezeilwedstrijden en onder andere uitgebreide regels voor de veiligheid en zeewaardigheid van jachten opstelt.

Hoe ontstaan Uruk Hai?

Uruk-Hai was een ras wat een kruising is van Mensen en Orks, volgens Boombaard. Ze werden (onder andere) gefokt in Isengard door de Orks van Saruman. Ze namen vooral deel aan het Leger van Isengard, maar ook in eliteteams van het Leger van Sauron. Het waren een soort grotere en sterkere versies van de Orks.

Welke taal spreken de elfen in Lord of the Rings?

Het Sindarijns (Engels: Sindarin) is een artistieke taal die door J.R.R. Tolkien ontwikkeld is. In Tolkiens mythen is het de meest gesproken Elfse taal. Het is de taal van de Sindar, de Teleri die in de Grote Mars der Elfen achterbleven in Midden-aarde.