Inhoudsopgave:

  1. Wat houden biologische eieren in?
  2. Waarom zijn biologische eieren beter?
  3. Hoe herken je biologische eieren?
  4. Wat is het verschil tussen scharrelkip en biologische kip?
  5. Kunnen bruine kippen witte eieren leggen?

Wat houden biologische eieren in?

Begincijfer 0 = biologisch ei Dit zijn eigenlijk de diervriendelijkste eieren die in de supermarkt te krijgen zijn. De kippen worden volgens de regels van biologische landbouw gehouden. Dat betekent dat ze genoeg ruimte krijgen, minstens acht uur per dag naar buiten mogen en de kippen biologisch voer te eten krijgen.

Waarom zijn biologische eieren beter?

Alle eieren bevatten evenveel goede voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Wel hebben biologische en vrije-uitloopkippen betere levensomstandigheden dan een gewone scharrelkip. Zo hebben ze meer ruimte en kunnen ze naar buiten.

Hoe herken je biologische eieren?

Een biologisch ei herken je eenvoudig door de code op het ei te checken. Elk ei in de winkel is voorzien van een stempel. Daaraan kun je zien waar het ei vandaan komt en in welke omstandigheden de kip geleefd heeft. Het eerste cijfer zegt iets over de leefomstandigheden van de kip.

Wat is het verschil tussen scharrelkip en biologische kip?

Een scharrelkip zit samen met acht andere kippen op een vierkante meter. Een vrije-uitloopkip zit samen met acht andere kippen op een vierkante meter binnen, maar heeft buiten ook nog 36 vierkante meter tot haar beschikking. Een biokip zijn maximaal zes kippen per vierkante meter plus nog 36 vierkante meter buiten.

Kunnen bruine kippen witte eieren leggen?

Het blijkt niet zo te zijn dat witte kippen witte eieren leggen, en bruine kippen bruine, legt pluimveehouder Christian Wolbrink. Nope, het ligt aan de kleur van de lellen van de kip. Als die rood zijn, legt de kip bruine eieren; als ze wit zijn, legt de kip witte eieren. Dat heeft weer met het ras van de kip te maken.