Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel graden zijn de hoeken van een vlieger?
  2. Wat zijn de kenmerken van een vlieger?
  3. Hoeveel graden is de hoek van een driehoek?
  4. Hoe groot zijn de hoeken van een ruit?
  5. Welke vierhoeken hebben geen Symmetriemiddelpunt?
  6. Wat zijn de kenmerken van een ruit?

Hoeveel graden zijn de hoeken van een vlieger?

Deze twee lijnen, deze twee diagonalen, snijden elkaar met een hoek van 90 graden. Een ander ding dat we weten over vliegers is dat één van deze lijnen de andere halveert.

Wat zijn de kenmerken van een vlieger?

Eigenschappen. Een vlieger is orthodiagonaal, dus de diagonalen staan loodrecht op elkaar. Bij een vlieger wordt een van de diagonalen door de andere loodrecht doormidden gesneden. Een vlieger is een raaklijnenvierhoek, en heeft dus een ingeschreven cirkel.

Hoeveel graden is de hoek van een driehoek?

Dit kun je makkelijk onthouden doordat je weet dat het totaal aantal graden van een driehoek altijd 180 graden is, en als je dit deelt door de drie hoeken van een driehoek kom je ook uit op 60 graden (180/3=60)!

Hoe groot zijn de hoeken van een ruit?

Deze vierhoek heeft niet alleen vier gelijke zijden maar ook vier gelijke hoeken, die elk 90° zijn (ook wel rechte hoek genoemd).

Welke vierhoeken hebben geen Symmetriemiddelpunt?

In het algemeen is het natuurlijk niet zo dat het snijpunt van de diagonalen een symmetriemiddelpunt is. Er zijn namelijk vierhoeken die helemaal geen symmetriemiddelpunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan een echt trapezium (dat is een trapezium dat geen parallellogram is).

Wat zijn de kenmerken van een ruit?

Een ruit is een bijzondere parallellogram. Alle zijden van een ruit zijn namelijk even lang. De diagonalen staan loodrecht op elkaar, delen de hoeken middendoor en zijn de symmetrieassen van de ruit.