Inhoudsopgave:

 1. Hebben ouders een favoriet kind?
 2. Heb je een favoriet kind?
 3. Wat is achtergesteld voelen?
 4. Waarom trekken ouders kind voor?
 5. Waarom zijn jongste kinderen favoriet?
 6. Wat is het middelste kind?
 7. Wat betekent zich gepasseerd voelen?
 8. Waarom voel ik me gepasseerd?
 9. Welk kind is het slimst?
 10. Wat is een Sandwichkind?
 11. Wat is de betekenis van passeren?
 12. Wat betekend gepasseerd?
 13. Wat betekent niet gehoord voelen?

Hebben ouders een favoriet kind?

Maar liefst 95 procent van de ouders schijnt een favoriet kind te hebben, zo stelt Jeffrey Kluger, journalist van Time Magazine en schrijver van het boek The Sibling Effect.

Heb je een favoriet kind?

Daaruit bleek dat vaders (70 procent) vaker een voorkeur hadden dan moeders (65 procent). Volgens Kluger zijn dat er dus nog veel meer. De Time Magazine-journalist heeft zelf ook onderzoek gedaan. Daaruit kwam naar voren dat de jongste dochter vaak favoriet is bij vaders, en dat moeders oogappel de oudste zoon is.

Wat is achtergesteld voelen?

achterstellen = iemand niet dezelfde rechten geven omdat hij een bepaalde eigenschap heeft vb: hier op school wordt niemand achtergesteld Synoniem: discrimineren Tegenstellingen: bevoordelen matsen voortrekken bevoorrechten...

Waarom trekken ouders kind voor?

De oudste kinderen in een gezin blijken zich het meest gewaardeerd te voelen door hun ouders, zo blijkt uit het onderzoek. Waarschijnlijk omdat ze een tijd enig kind geweest zijn, toen ze nog geen broertje of zusje hadden.

Waarom zijn jongste kinderen favoriet?

Bij maar liefst de helft van de ouders is het jongste kind de favoriet. Gevolg daarvan is dat het meer zelfverzekerd en krachtig opgroeit, met een houding van 'ik krijg dingen voor elkaar'. Opvallend is dat 42% van de grootouders juist het oudste kind als favoriete kleinkind hebben.

Wat is het middelste kind?

Middelste kinderen zijn onafhankelijker en creatiever. Ze hebben een vrije geest en gaan graag hun eigen weg. Ze hebben geleerd om op hun eigen unieke manier op te vallen. Ze staan open voor nieuwe ideeën en houden ervan om nieuwe dingen uit te proberen.

Wat betekent zich gepasseerd voelen?

Je hebt het gevoel dat anderen worden bevoordeeld of worden voorgetrokken (waardoor jij wordt benadeeld of achtergesteld)

Waarom voel ik me gepasseerd?

Wanneer je het 'gevoel hebt' dat er iets niet klopt, voel je je wellicht gespannen of geïrriteerd. Als je het 'gevoel hebt' dat het een mooie dag gaat worden, voel je vermoedelijk blijdschap. Een speciaal geval is 'ik voel me door jou… (gepasseerd/genegeerd/niet serieus genomen)'.

Welk kind is het slimst?

De onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh in Schotland zijn het er wél over eens: de hersenen van oudste kinderen in het gezin zijn beter ontwikkeld. Oudste kinderen hebben een hoger IQ en verdienen later meer omdat ze succesvoller zijn.

Wat is een Sandwichkind?

middelste kind. kind dat ingeklemd zit tussen oudere en jongere broers en zusters; middelste kind in een gezin. Voorbeelden: Het middelste kind in een gezin wordt wel eens een sandwichkind genoemd: het zit als beleg tussen twee boterhammen in.

Wat is de betekenis van passeren?

voorbijgaan; te boven gaan; voorvallen, gebeuren; doorbrengen, (de tijd) verdrijven; een akte passeren: laten opmaken.

Wat betekend gepasseerd?

als synoniem van een ander trefwoord: voorbij (bn) : achter de rug, afgedaan, afgelopen, gedaan, geleden, gepasseerd, geëindigd, klaar, om, over, passé, uit, vergaan, verlopen, verloren.

Wat betekent niet gehoord voelen?

Veel mensen hebben er last van: niet gehoord of gezien worden. De oorzaak ligt vaak in wat een ander je aangedaan heeft. Je voelt je dan niet begrepen en niet gewaardeerd om wie je bent en je voelt je afgewezen. Na zo'n gebeurtenis zie je soms de zin van het leven niet meer.