Inhoudsopgave:

 1. Hoe kun je zien of een artikel peer reviewed is?
 2. Wat is een open access tijdschrift?
 3. Wat is Open Access publiceren?
 4. Waarom is journaling goed?
 5. Hoe begin je met journaling?
 6. Waarom open access?
 7. Hoe vind je een onderzoek?
 8. Hoe doe je journaling?
 9. Hoe werkt journaling?

Hoe kun je zien of een artikel peer reviewed is?

Een peer review is dus een toetsing door een vakgenoot. Als je ziet dat een artikel 'peerreviewed' is kun je uitgaan van de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de informatie. In veel bibliografische bestanden kun je bij je zoekactie aangeven dat je alleen 'peerreviewed' artikelen wilt zien.

Wat is een open access tijdschrift?

Open Access is een brede internationale beweging die streeft naar gratis en open online toegang tot wetenschappelijke informatie. Een publicatie wordt gedefinieerd als 'Open Access' wanneer er geen financiële, wettelijke of technische belemmeringen zijn om toegang te krijgen.

Wat is Open Access publiceren?

Een publicatie wordt gedefinieerd als 'open access' wanneer er geen financiële, wettelijke of technische belemmeringen zijn om toegang te krijgen - dat wil zeggen wanneer iedereen de informatie kan lezen, downloaden, kopiëren, verspreiden, afdrukken, zoeken, voor gebruik in bijvoorbeeld onderwijs of op een andere ...

Waarom is journaling goed?

Journaling is een manier om dichter bij je emoties te kunnen komen en deze te omarmen. Daarnaast helpt journalling vooral om je hoofd leeg te maken door de malende gedachten op papier van je af te schrijven. En een hoofd zonder zorgen, zorgt automatisch voor meer slaap, meer zelfvertrouwen en betere focus.

Hoe begin je met journaling?

Beginnen met het bullet journal: zo ga je vandaag nog aan de slag!
 1. Kies een mooi notitieboek. ...
 2. Verzamel wat je al hebt. ...
 3. Maak een plan voor jouw bullet journal. ...
 4. Start met de inhoudsopgave. ...
 5. Maak de gewenste collecties aan. ...
 6. Gebruik je bullet journal.

Waarom open access?

Open access biedt vrije toegang tot wetenschappelijke informatie, maakt het delen en verspreiden van resultaten van wetenschappelijk onderzoek makkelijker en zorgt er zo voor dat uw artikel vaker gelezen wordt. En hoe vaker uw artikel gelezen wordt, hoe groter de research impact.

Hoe vind je een onderzoek?

Op NARCIS.nl, dé Nederlandse databank voor lopend en afgerond onderzoek, is te vinden wie er nog meer met jouw onderwerp bezig is. De HBO-kennisbank.nl is een databank die je toegang geeft tot afstudeerproducten van studenten van hogescholen, maar hier vind je ook de publicaties van lectoren.

Hoe doe je journaling?

In het begin richt je je gedachten op de leuke dingen die er gebeurd zijn. Maar gaandeweg denk je steeds eerder aan wat de positieve dingen zijn en wat het met je doet. Zo wordt het positieve denken een deel van jou, van wie je bent.

Hoe werkt journaling?

Wat is journaling? Journallen is als een soort dagboek bijhouden, maar dan meer gericht op bewustwording. Je schrijft op wat je bezig houdt, wat er in je hoofd zit en hoe je je voelt. Het is een manier om jezelf bewust(er) te maken van je gedachten en hoe dit invloed heeft op je gedrag.