Inhoudsopgave:

 1. Welke site gebruiken huisartsen?
 2. Wat is Telebehandeling?
 3. Kan je anoniem naar de huisarts?
 4. Waar kan ik terecht met een medische vraag?
 5. Hoe lang kun je leven met een ICD?
 6. Wat is telebegeleiding?
 7. Wie bellen als huisarts dicht is?
 8. Kan ik zomaar naar het ziekenhuis?
 9. Kun je met een ICD een hartstilstand krijgen?
 10. Wat zijn de nadelen van een ICD?
 11. Wat zijn de risico's van het gebruik van technologie in de zorg?

Welke site gebruiken huisartsen?

Thuisarts.nl | Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

Wat is Telebehandeling?

telebehandeling: behandeling op afstand; e-consult tussen patiënt en professional: elektronisch consulteren van een arts door een patiënt (e-therapie en e-diagnose zijn specifieke vormen van het e-consult);

Kan je anoniem naar de huisarts?

Als je 16 jaar of ouder bent, kun je naar de huisarts zonder dat je daarvoor toestemming van je ouders nodig hebt. Je mag dan zelfstandig handelen bij de huisarts. De huisarts mag zonder jouw toestemming geen informatie doorspelen naar je ouders en je ouders hebben geen inzage in je medische dossier.

Waar kan ik terecht met een medische vraag?

Als je een vraag hebt over je gezondheid bel je gratis naar de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn: 026 353 53 12. Je krijgt een ervaren verpleegkundige aan de lijn aan wie je medisch advies kunt vragen. Weten de verpleegkundigen het antwoord niet?

Hoe lang kun je leven met een ICD?

​Als de batterij van een ICD leeg is, dan moet de hele ICD vervangen worden. De levensduur van de ICD's en CRT-D's is 5 tot 10 jaar. De levensduur is afhankelijk van de instellingen van de ICD en hoe vaak de ICD een schok moet geven.

Wat is telebegeleiding?

Bij telebegeleiding word je op afstand begeleid. Met meetapparatuur meet je thuis belangrijke waarden zoals gewicht, bloeddruk en hartslag. Deze geef je via een app of online programma door aan de arts of verpleegkundige.

Wie bellen als huisarts dicht is?

Is uw huisartsenpraktijk dicht? Dan verwijst de huisarts u door naar de huisartsenpost. De huisartsenpost geeft aan of u moet langskomen of beter een afspraak kunt maken met uw huisarts binnen zijn werktijden. Ook kunnen zij u verwijzen naar de spoedeisende hulppost van een ziekenhuis.

Kan ik zomaar naar het ziekenhuis?

Een gezondheidsklacht is spoedeisend wanneer het levensbedreigend is. Of dat de behandeling door een huisarts niet kan wachten tot de volgende dag of het volgende spreekuur. Is dit het geval, dan kun je het beste direct naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis gaan.

Kun je met een ICD een hartstilstand krijgen?

Als een ICD-drager een hartstilstand krijgt, dan geeft de ICD automatisch een of meerdere schokken om het hart weer op gang te brengen. Mocht dit toch niet gebeuren, dan geldt de volgende instructie: wanneer iemand met een ICD onwel wordt: wacht eerst 2 schokken van de eigen ICD af. Meestal komt iemand dan bij.

Wat zijn de nadelen van een ICD?

Nadelen van een ICD Een ICD kan een ontsteking met complicaties geven en ook onterechte schokken treden soms op. “Na 5 jaar heeft 18 procent een onterechte schok gekregen. Dat kan erg pijnlijk zijn en patiënten kunnen hier angstig van worden.” Deze groep heeft bovendien een 60 procent hogere kans op overlijden.

Wat zijn de risico's van het gebruik van technologie in de zorg?

Risico's zijn doserings- en programmeringsfouten, en dataverlies bij stroomuitval. Evenals bij beademing en dialyse spelen ook hier problemen met het aansluiten, afkoppelen, losraken of verstopt raken van slangen.