Inhoudsopgave:

 1. Hebben Postzegelverzamelingen nog waarde?
 2. Wat te doen met oude postzegelverzameling?
 3. Waar kan ik mijn postzegelverzameling laten schatten?
 4. Hoe weet je of postzegels geld waard zijn?
 5. Hoe herken je zeldzame postzegels?
 6. Wat is de waarde van een Kinderpostzegel?
 7. Waar kan ik oude postzegels inleveren?
 8. Wat is de waarde van eerste dag enveloppen?
 9. Waar kun je postzegels inleveren?
 10. Waarom staat er een 1 op postzegels?
 11. Hoeveel kinderpostzegels op een brief?
 12. Kan ik postzegels uit 2014 nog gebruiken?

Hebben Postzegelverzamelingen nog waarde?

Zeldzame postzegels zijn daarom altijd meer waard. Afhankelijk van hoe zeldzaam ze zijn, kan de staat waarin ze verkeren minder belangrijk zijn. Extreem zeldzame postzegels kunnen veel waard zijn, los van de staat. Maar een zeldzame postzegel in onberispelijke staat, is nog altijd het meeste waard.

Wat te doen met oude postzegelverzameling?

De waarde van de oude postzegels die u wilt verkopen, wordt door verschillende factoren bepaald. Denk daarbij aan zaken als vraag en aanbod, zeldzaamheid, de kwaliteit en natuurlijk ook de grootte van de verzameling. We noemen een postzegel zeldzaam is als deze in een zeer kleine oplage is gedrukt.

Waar kan ik mijn postzegelverzameling laten schatten?

De Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling B.V. is ruim 80 jaar een begrip in de wereld van de filatelie en numismatiek. Mondelinge taxatie is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend voor alle partijen, mits de taxatie geschiedt op ons kantoor door onze experts.

Hoe weet je of postzegels geld waard zijn?

Gelukkig zijn er vele sites op internet waar je de waarde van individuele postzegels of van Uw verzameling kan vinden. Veilingsites, dealers, forums en postzegelsites van verzamelaars en enthousiastelingen kunnen makkelijk online gevonden worden. Zij kunnen een goed idee van de huidige marktprijs van een postzegel.

Hoe herken je zeldzame postzegels?

De gebruikswaarde is de waarde die de postzegel vermeld. vertegenwoordigd. Dus oude gebruikte zegels zijn vaak waardevoller dan de gebruikswaarde. Op diverse speciale postzegel-uitgiften staat naast de gebruiks- of frankeerwaarde ook een toeslag vermeld.

Wat is de waarde van een Kinderpostzegel?

Sinds 2010 staat er geen euro-aanduiding meer op de postzegels maar het cijfer 1, zo ook op de kinderpostzegels. 1 kinderpostzegel staat gelijk aan €0,96 (2021).

Waar kan ik oude postzegels inleveren?

Je kunt postzegels, kaarten, oude mobieltjes en cartridges inleveren bij kerken, die meedoen aan deze actie. Maar je kunt ze ook inleveren bij Kerk in Actie in Utrecht of bij één van de regionale Kerk in Actie inleverpunten, zie de interactieve kaart.

Wat is de waarde van eerste dag enveloppen?

Op dit moment kun je de meeste eerste dag enveloppen voor een paar eurocent per exemplaar aanschaffen. Alleen de nummers E,00) tot en met E61 (CW € 16,00) onbeschreven en beschreven zijn een stuk duurder in aanschaf.

Waar kun je postzegels inleveren?

In de meeste gevallen lopen deze acties via plaatselijke kerken. Je kunt postzegels, kaarten, oude mobieltjes en cartridges inleveren bij kerken, die meedoen aan deze actie.

Waarom staat er een 1 op postzegels?

Op postzegels voor brieven en kaarten tot en met 20 gram komt voortaan een 1 te staan. Afhankelijk van de bestemming staat op de postzegel de aanduiding Nederland, Europa en Wereld. Voor zendingen van 20 gram tot en met 50 gram binnen Nederland zijn er postzegels met een 2."

Hoeveel kinderpostzegels op een brief?

Kinderpostzegels vanaf 2002 met een bedrag in euro's erop, kunt u gebruiken, maar moet u bijplakken tot het huidige tarief. Postzegels met een 1 erop, uitgegeven vanaf 2010, kunt u gebruiken zonder dat u hoeft bij te plakken.

Kan ik postzegels uit 2014 nog gebruiken?

Is de oude postzegel met euro waarde nog geldig? Op de oude postzegels van Postnl staat inderdaad nog een waarde van de postzegel vermeld. Heb je nog postzegels in huis waarop een euro bedrag staat vermeld, dan mag je die gewoon gebruiken om je post te verzenden.