Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel is een zilveren medaille waard?
 2. Hoe maak je een medaille van papier?
 3. Is gouden medaille goud?
 4. Waar is gouden medaille van gemaakt?
 5. Wat verdien je met een olympische medaille?
 6. Is de gouden medaille van de Olympische Spelen van echt goud?
 7. Hoe maak je een trofee van papier?

Hoeveel is een zilveren medaille waard?

Naast de internationale erkenning van Nederland als topsportland, worden de individuele sporters er wel degelijk beter van als ze met een plak thuiskomen. 'Een gouden medaille is in Nederland 30.000 euro waard', vervolgt Van der Knaap. 'Een zilveren medaille 22.500 euro en een bronzen plak 15.000 euro.'

Hoe maak je een medaille van papier?

Werkwijze:
 1. Laat je kindje een papiertje vol tekenen, het makkelijkst werkt als je nog niet geknipt hebt, zodat je het gebied waar het meest getekend is kan uitknippen.
 2. Trek het deksel (viltje, dop of wat je ook hebt) over op papier.
 3. Knip twee rondjes uit.
 4. Plak deze vast aan beide zijden van de medaille.

Is gouden medaille goud?

De gouden medailles die gebruikt worden op de Olympische Spelen zijn niet van massief goud, maar er is wel echt goud in verwerkt. Soms zijn ze verguld en soms zijn ze goud gespoten.

Waar is gouden medaille van gemaakt?

De gouden medaille bestaat sinds 1920 voor 92,5 procent uit zilver en slechts 1,34 procent uit goud.

Wat verdien je met een olympische medaille?

Als individuele Nederlandse sporter krijg je tijdens de Olympische Spelen van Beijing per gouden medaille 30.000 euro. Dit wordt uitgekeerd door het NOC*NSF. Voor zilver krijg je 22.500 euro en brons levert 15.000 euro op. Dit is het tarief voor individuele sporters.

Is de gouden medaille van de Olympische Spelen van echt goud?

De gouden medailles die gebruikt worden op de Olympische Spelen zijn niet van massief goud, maar er is wel echt goud in verwerkt. Soms zijn ze verguld en soms zijn ze goud gespoten.

Hoe maak je een trofee van papier?

Eerst beplakt je het kleine doosje voor het voetstuk met aluminiumfolie dan pak je de w.c rol in. Nu kun je een plastic bekertje in het aluminiumfolie pakken en van de onderkant een rondere vorm maken door er meer laagjes aluminiumfolie op te doen. Plak alles in de goede volgorde op elkaar en je hebt een trofee.