Inhoudsopgave:

 1. Hoe afkijken online examen?
 2. Hoe afkijken bij een examen?
 3. Wat ziet TestVision?
 4. Hoe goed werkt proctoring?
 5. Hoe Spiek je tijdens een online toets?
 6. Hoe kan ik goed afkijken?
 7. Wat kan Proctorio allemaal zien?
 8. Wat kan Proctorio zien?
 9. Hoe kan je spieken bij een toets?
 10. Hoe kan je het beste spieken tijdens een toets?
 11. Wat te doen bij spieken?
 12. Hoe kun je het best een spiekbriefje maken?
 13. Hoe omzeil je Proctorio?

Hoe afkijken online examen?

Hoe mensen afkijken bij online examens Ze kunnen dit doen door het lesmateriaal te kopiëren en via een zoekmachine naar antwoorden te zoeken [1]. Een andere manier van afkijken gebeurt via Sms'jes. Ze kunnen hun toets met anderen delen of anderen om antwoorden vragen.

Hoe afkijken bij een examen?

De top 3:
 • 1) Onderkant van je lat of gom. “Schrijf de belangrijkste dingen op de achterkant van je gom of lat. ...
 • 2) Letters doordrukken. “Als je een kladblaadje mag gebruiken, zorg er dan voor dat je eerst alle antwoorden op het bovenste blad van een kladblok schrijft. ...
 • 3) Verkleind afdrukken.

Wat ziet TestVision?

TestVision neemt de beveiliging en de monitoring 'achter de schermen' voor haar rekening, zoals: Directe opslag van de antwoorden op de server, zodat bij stroomuitval of een haperende internetverbinding geen toetsdata verloren gaan. Na opnieuw opstarten en aanmelden, gaat de kandidaat verder waar hij was gebleven.

Hoe goed werkt proctoring?

Na het examen kan de proctor de opname van de toets bekijken. Het computerscherm en beeld en geluid van de omgeving kunnen worden gecontroleerd. Het terugkijken van opnames kan gebeuren bij twijfels maar ook als de toezichthouder door drukte (hij of zij controleert meerdere kandidaten) wat gemist heeft.

Hoe Spiek je tijdens een online toets?

Veel onderwijsinstellingen, waaronder de Universiteit Utrecht, maken tijdens de huidige tentamenperiode namelijk gebruik van proctoring: een vorm van online surveillance tijdens een digitale toetsafname. Met superslimme systemen worden zelfs de oogbewegingen van studenten achter de webcam geanalyseerd.

Hoe kan ik goed afkijken?

Als je tactiek afkijken of samenwerken is moet je ervoor zorgen dat je partner op een manier gepositioneerd is waardoor je zonder opgemerkt te worden je blaadje naar de ander toe kan schuiven of signalen door kan geven. Dit kan bij beginners het best bij een tafeltje naast elkaar.

Wat kan Proctorio allemaal zien?

Het systeem registreert en signaleert verdacht gedrag. Of iets uiteindelijk daadwerkelijk als fraude wordt gezien, wordt bepaald na het bekijken van de opnames. De docent ontvangt een rapport met screenshots van het gesignaleerde verdachte gedrag.

Wat kan Proctorio zien?

Proctorio is software die tijdens de toetsafname webcambeelden opneemt, maar ook het scherm en de microfoon van de student. De tool legt vast welke student de toets maakt door bijvoorbeeld om een ID-bewijs te vragen aan het begin van het online tentamen.

Hoe kan je spieken bij een toets?

Als je rond moet kijken, houd je blik dan niet langer dan vijf tot tien seconden op hetzelfde gericht. Wissel het af met willekeurig staren in verschillende richtingen. Op die manier zullen je examinatoren geen argwaan krijgen en opmerken waar je handlanger (of spiekbriefje) is. Zet niet te hoog in.

Hoe kan je het beste spieken tijdens een toets?

Als je tactiek afkijken of samenwerken is moet je ervoor zorgen dat je partner op een manier gepositioneerd is waardoor je zonder opgemerkt te worden je blaadje naar de ander toe kan schuiven of signalen door kan geven. Dit kan bij beginners het best bij een tafeltje naast elkaar.

Wat te doen bij spieken?

Wanneer je wordt betrapt op spieken tijdens je examen, bepaalt de directeur van je school wat er moet gebeuren. Eerst moet hij of zij naar de kandidaat die is betrapt luisteren, om misverstanden te voorkomen.

Hoe kun je het best een spiekbriefje maken?

Maak dan een spiekbriefje! Neem een stuk papier en schrijf alle dingen op waarvan jij denkt dat ze gevraagd worden op de toets. Doe het kort en bondig en zorg ervoor dat je alleen de hoofdzaken opschrijft. Wanneer het spiekbriefje klaar is, lees je het nog eens kritisch door.

Hoe omzeil je Proctorio?

Zo is het vrij gemakkelijk om Proctorio te omzeilen met behulp van een zogenoemde virtual machine. Dat is een programma dat een andere computer nabootst. Daardoor kun je bijvoorbeeld Windows draaien op een Apple-computer.