Inhoudsopgave:

 1. Waar kan je een liedje over schrijven?
 2. Hoe kun je zelf een liedje schrijven?
 3. Hoe schrijf je een goed nummer?
 4. Wat betekent playlist embedden Spotify?
 5. Wat is een leuk onderwerp voor een liedje?
 6. Wat kun je vertellen over muziek?
 7. Hoe maak je een muziekstuk?
 8. Hoe wordt een liedje gemaakt?
 9. Hoe begin je een nummer?
 10. Hoe maak je melodieën?
 11. Wat betekent playlist embedden?
 12. Kan je Spotify lijsten samenvoegen?
 13. Wat is het thema van een liedje?

Waar kan je een liedje over schrijven?

Dit zijn de vijf meest voorkomende muziekthema's
 • De dood. Dit is misschien wel het minst leuke muziekthema's om een liedje over te schrijven. ...
 • Anders zijn dan anderen. In 'Invisible' zingt Hunter Hayes over iemand die jarenlang werd gepest omdat deze persoon anders is dan de rest. ...
 • Vrede. ...
 • Eenzaamheid. ...
 • Liefde. ...
 • Reacties.

Hoe kun je zelf een liedje schrijven?

Een van de belangrijkste ingrediënten voor het schrijven van je liedje is de melodie. De melodie is tenslotte wat iedereen gaat meezingen als het een grote hit wordt. Bij liedjes schrijven is het verstandig altijd een opname te maken als de melodie nog niet vast staat.

Hoe schrijf je een goed nummer?

Hoe schrijf je een succesvol nummer
 1. Gevoelens. Wanneer je een nummer gaat schrijven begint dit altijd met een gevoel. ...
 2. Onderwerp. Nu je de gevoelens waarover je wilt gaan schrijven op een rijtje hebt gezet is het tijd om je op het uiteindelijke onderwerp te gaan richten. ...
 3. Schema en stijl. ...
 4. Opbouw. ...
 5. De tekst. ...
 6. Het nummer afmaken.

Wat betekent playlist embedden Spotify?

Spotify biedt vanaf nu de mogelijkheid om muziek te embedden, waardoor gebruikers bijvoorbeeld op hun website of via Tumblr een track kunnen toevoegen. Gebruikers die de track willen beluisteren, hebben wel Spotify nodig. Het embedden werkt met een iframe dat via html kan worden ge-embed.

Wat is een leuk onderwerp voor een liedje?

Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als: vakantie, sport, vriendschap, verliefdheid, pesten, school, hobby's, familie. Bedenk hoe de rap of het lied opgebouwd zal worden. Bedenk over wie het gaat en voor wie het is, wie is je publiek. Schrijf wat woorden op die je in je rap/ lied wilt gebruiken.

Wat kun je vertellen over muziek?

Het woord 'muziek' is afgeleid van het Griekse μουσική (mousikè), 'kunst van de Muzen'. Aan muziek kunnen de aspecten toonhoogte, ritme, geluidssterkte (muzikale dynamiek), klankkleur (timbre), melodie, harmonie en textuur (monofonie, polyfonie e.a.) onderscheiden worden, maar ook stilte (rust).

Hoe maak je een muziekstuk?

Componeren is een creatief proces en daardoor dus heel persoonlijk. Er zijn allerlei manieren om muziek te bedenken. Je kunt een beetje spelen op een instrument, een piano bijvoorbeeld, totdat je een leuk melodietje hebt bedacht. Als je dat melodietje vervolgens in notenschrift noteert, dan heb je gecomponeerd.

Hoe wordt een liedje gemaakt?

Een liedje bestaat uit verschillende onderdelen: een tekst , een melodie, een ritme, een structuur en een arrangement. De tekst vertelt een verhaal, geeft een sfeer weer, is poëtisch of spitsvondig. De melodie wordt gezongen, of door een instrument gespeeld, bovenop een harmonie van andere instrumenten.

Hoe begin je een nummer?

De basis van een liedje kan onder andere tot stand komen door simpelweg (willekeurige) woorden te zingen of te neuriën. Dit kan bijvoorbeeld heel goed onder de douche omdat daar een natuurlijke galm aanwezig is, maar natuurlijk ook op andere plekken waar je ongegeneerd je volume in de strijd kan gooien.

Hoe maak je melodieën?

Maak een ritme Nadat je een toonsoort hebt gekozen waarop je je melodie wilt maken, moet je een ritme voor je melodie verzinnen. Je weet nu dat een melodie niet slechts een opeenvolging van noten is. Het is een ritmische opeenvolging van noten. Ritme is uiterst belangrijk onderdeel van een melodie.

Wat betekent playlist embedden?

Embedden betekent insluiten. Het gaat om content, meestal een foto, video of audiobestand, dat ergens gepubliceerd staat. Door te embedden hoef je het bestand niet 'aan te raken', om het toch te kunnen laten zien op een andere website. Tussen wat html-code in plaats je de bron-URL van de content die je wil laten zien.

Kan je Spotify lijsten samenvoegen?

In Spotify is er geen standaardfunctie waarmee je vlot twee afspeellijsten kan samenbrengen tot één. Toch kan je het wel met behulp van de desktopversie en je vindt die samengevoegde playlists daarna ook op je smartphone.

Wat is het thema van een liedje?

In de muziek is een thema een herkenbare muzikale zin of frase of melodie die als uitgangspunt dient voor de verdere muzikale compositie. Het thema kan letterlijk worden herhaald, maar ook in tegenbeweging, of gespiegeld. Ook worden variaties in de lengte van de noten gebruikt.