Inhoudsopgave:

  1. Welke formulieren nodig voor Amerika?
  2. Kun je met een ID naar de VS?
  3. Wat kost een ESTA USA?
  4. Heb ik visa nodig voor Amerika?
  5. Kan ik met een ID naar Amerika?
  6. Kun je met een Nederlandse paspoort naar Amerika?

Welke formulieren nodig voor Amerika?

Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Een ESTA aanvragen gaat snel en eenvoudig met het online formulier. De kosten bedragen € 29,95 per persoon.

Kun je met een ID naar de VS?

U heeft niet alleen een paspoort of identiteitskaart nodig als u de grens over gaat. U moet u ook kunnen identificeren tijdens uw verblijf of onderweg. Daarom moet u altijd een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meenemen.

Wat kost een ESTA USA?

De kosten van een ESTA voor Amerika bedragen € 29,95 per persoon. Na het invullen van het ESTA formulier kunt u betalen met iDeal, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express of PayPal. Er worden géén transactiekosten in rekening gebracht, ongeacht welke betaalmethode u kiest.

Heb ik visa nodig voor Amerika?

Wilt u op reis naar de Verenigde Staten van Amerika? Dan moet u een ESTA of een visum Amerika aanvragen. Alleen reizigers met de Amerikaanse of Canadese nationaliteit hoeven dat niet. Deze verplichting geldt ook als u enkel een overstap maakt in Amerika.

Kan ik met een ID naar Amerika?

Iedere reiziger, inclusief kinderen en zuigelingen (baby's), moeten hun eigen paspoort hebben. Een identiteitskaart is onvoldoende en het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) wordt ook niet geaccepteerd.

Kun je met een Nederlandse paspoort naar Amerika?

Reizigers met een Nederlands- of Belgisch paspoort hebben altijd een ESTA of visum nodig om naar de Verenigde Staten van Amerika te mogen reizen. In de meeste gevallen volstaat het aanvragen van een ESTA.