Inhoudsopgave:

 1. Hoe weet je of je matras nog goed is?
 2. Wat gebeurt met oude matrassen?
 3. Wat kost het om een matras weggooien?
 4. Is een matras giftig?
 5. Hoe vaak moet je een matras vervangen?
 6. Hoe raak ik mijn oude matras kwijt?
 7. Wat mag gratis naar milieupark?
 8. Hoe kom ik van mijn oude matras af?
 9. Is een matras grofvuil?
 10. Is koudschuim giftig?
 11. Wat is een gezonde matras?
 12. Hoe lang gaan M Line matrassen mee?
 13. Hoe lang matras rusten?

Hoe weet je of je matras nog goed is?

Een goed matras neemt zijn oorspronkelijke vorm weer aan zodra u uit bed gaat, maar naarmate een matras gedurende de jaren veerkracht verliest, kan er kuilvorming ontstaan. Kuilvorming houdt in dat het matras zich niet meer kan herstellen tot oorspronkelijke staat en is een duidelijk signaal van slijtage.

Wat gebeurt met oude matrassen?

Matrassen worden volledig gerecycled en daar komen geen handen meer aan te pas. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de oude matras naar de stort (oftewel milieustraat) bij jou in de buurt te brengen. Gooi de matras niet bij het grofvuil, maar in de speciaal daarvoor bestemde container.

Wat kost het om een matras weggooien?

Hiervoor vragen wij 15 euro voor een eenpersoons matras en 30 euro voor een tweepersoons matras. Wij zorgen er dan voor dat dit bij de juiste recyclebedrijven terecht komt.

Is een matras giftig?

In matrassen worden vaak benzeen, fenolen en formaldehyde verwerkt. Deze giftige stoffen zijn slecht voor uw gezondheid. Ook synthetische lijmen en geïmpregneerde textielen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken.

Hoe vaak moet je een matras vervangen?

Het is verstandig je matras na 5 tot 10 jaar te vervangen. Zo zorg je er namelijk niet alleen voor dat je lichaam de juiste ondersteuning blijft krijgen, maar je voorkomt ook dat je matras onhygiënisch wordt.

Hoe raak ik mijn oude matras kwijt?

Matras weggooien: 4 manieren
 1. Naar een afvalscheidingsstation of milieustraat brengen.
 2. Door het grofvuil laten ophalen.
 3. Schenken aan een goed doel of liefdadigheidsinstelling.
 4. Op laten halen door een matrassenfabrikant.

Wat mag gratis naar milieupark?

Het meeste afval kan heel goed worden gerecycled of hergebruikt. Denk hierbij aan harde kunststoffen, piepschuim, kringloopspullen en oud ijzer. Dit afval kunt u gratis naar het milieupark brengen.

Hoe kom ik van mijn oude matras af?

Je kunt je afgedankte matras zelf brengen naar de milieustraat. Eventueel kan je hiervoor gratis een aanhanger huren die beschikbaar is op de milieustraten. Op de milieustraat wordt het matras opgeslagen in speciale containers en aangeboden voor recycling.

Is een matras grofvuil?

Grofvuil is afval dat te groot is voor de vuilniszak, bijvoorbeeld kapotte matrassen, tapijt, meubels en grote stukken piepschuim. Je kunt het in veel gemeenten laten ophalen. Spullen en materialen die hergebruikt kunnen worden, gaan naar recyclebedrijven.

Is koudschuim giftig?

Wil je geen matras schuimen op basis van deze TDI, kies dan de unieke pegasus® schuimen en de essenz® schuimen. Deze zijn op basis van MDI. Met 100% zekerheid zijn ook gewone Matrasdirect koudschuimen vrij van gifstoffen.

Wat is een gezonde matras?

Een deugdelijk matras moet vooral veerkrachtig zijn waardoor de lichaamsdruk gelijkmatig opgevangen en verdeeld wordt. En ook moet transpiratievocht goed opgenomen worden en door verdamping weer afgevoerd. Het aanbod aan matrassen is enorm gevarieerd. Van latex tot koudschuim, mét veringen of zonder.

Hoe lang gaan M Line matrassen mee?

Wanneer moet mijn matras vervangen worden? De gemiddelde levensduur van een matras bedraagt 10 jaar, mede afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en hoe het matras onderhouden is. In de praktijk worden matrassen vaak vervangen op het moment dat er zich klachten voordoen.

Hoe lang matras rusten?

Laat een nieuw matras na het uitpakken liefst buiten of in een goed geventileerde ruimte minstens 72 uur goed luchten.