Inhoudsopgave:

 1. Welke verzekering bij oude auto?
 2. Welke leeftijd autoverzekering goedkoper?
 3. Kun je een oude auto all risk verzekeren?
 4. Heeft leeftijd invloed op autoverzekering?
 5. Wat kost een autoverzekering voor een 23 jarige?
 6. Wat kost een autoverzekering voor een 21 jarige?
 7. Is volledig casco hetzelfde als all risk?
 8. Wat als je auto 25 jaar oud is?
 9. Is All risk verzekeren het waard?
 10. Welke leeftijd risicogroep autoverzekering?
 11. Hoeveel pk mag je als je 23 bent?
 12. Wat kost een autoverzekering voor een 25 jarige?
 13. Wat is volledig casco dekking?
 14. Welke schade wordt niet gedekt bij een verzekering met volledig casco condities?

Welke verzekering bij oude auto?

Je kunt voor je oldtimer (net als voor je gewone auto) een WA, beperkt casco of allrisk verzekering afsluiten. Meestal kun je je oldtimer ook aanvullend verzekeren. Bijvoorbeeld voor rechtshulp of schade na een ongeval. Je kunt ook kiezen voor een semi-oldtimerverzekering.

Welke leeftijd autoverzekering goedkoper?

Vanaf 24 jaar wordt de premie voor de autoverzekering doorgaans lager. De reden hiervoor is dat u vanaf 24 jaar niet meer onder de zogenoemde 'risicogroep' valt. Op het moment dat u de leeftijd van 24 jaar heeft bereikt, dan loont het zeker de moeite om de verschillende autoverzekeraars weer eens goed te vergelijken.

Kun je een oude auto all risk verzekeren?

Een oude auto all risk verzekeren, kan dan ook uitsluitend tót een bepaalde leeftijdsgrens. Tot 10 jaar zullen de meeste verzekeraars een auto onder all risk dekking accepteren en onderbrengen. Voor oudere auto's kan doorgaans uitsluitend WA-dekking en dus géén cascodekking worden verstrekt.

Heeft leeftijd invloed op autoverzekering?

Invloed leeftijd op autoverzekering Verzekeraars hanteren een hogere premie of een maximumleeftijd voor het nieuw afsluiten van een autoverzekering uit risico-overweging. Volgens cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek kunnen verzekeraars niet zonder meer stellen dat senioren een groter risico vormen.

Wat kost een autoverzekering voor een 23 jarige?

Ben je 23 jaar of jonger en wil je een autoverzekering direct afsluiten? Dan betaal je waarschijnlijk een hogere premie dan je ouders. Als jonge bestuurder heb je nog weinig rijervaring en is de kans op een schade of een ongeluk groter. Daarom betaal je tot en met 23 jaar een hogere premie voor je autoverzekering.

Wat kost een autoverzekering voor een 21 jarige?

Wat kost een WA autoverzekering?
Persoon 1 (50 jaar)Persoon 3 (20 jaar)
Verzekeraar 1€26€141
Verzekeraar 2€18€178
Verzekeraar 321€173
Gemiddeld€22€164

Is volledig casco hetzelfde als all risk?

Een WA-verzekering dekt lichamelijke en materiële schade die anderen door jou toedoen oplopen. Bij een Beperkt Casco verzekering wordt ook schade door diefstal, inbraak en weersomstandigheden vergoed. Een All Risk verzekering vergoedt ook nog schade door eigen schuld. Denk hierbij aan schade door botsen of slippen.

Wat als je auto 25 jaar oud is?

In 1995 veranderde deze regeling: iedere auto werd belastingvrij als hij 25 jaar oud was. Dan kon je een auto officieel een oldtimer noemen, en werd hij veelal alleen nog ingezet voor hobbymatig gebruik.

Is All risk verzekeren het waard?

Als je een lening voor je auto hebt afgesloten, raden we je altijd aan je auto all risk te verzekeren. Hiermee weet je zeker dat je bij total loss of diefstal genoeg vergoed krijgt om de lening af te betalen.

Welke leeftijd risicogroep autoverzekering?

Jongeren onder de 24 jaar betalen vaak veel meer premie voor hun autoverzekering dan de rest van Nederland. Op deze leeftijd heb je namelijk nog niet veel schadevrije jaren opgebouwd. Hierdoor krijg je minder korting op je premie. Daarbij behoor je als jongere onder de 24 jaar tot risicogroep.

Hoeveel pk mag je als je 23 bent?

Over het algemeen kun je als 18- tot 24-jarige bestuurder auto's tot 100 kW oftewel 136 pk vermogen verzekeren.

Wat kost een autoverzekering voor een 25 jarige?

Hoeveel schadevrije jaren je hebt. Voor elk schadevrij jaar krijgt je extra korting op de premie van je autoverzekering. Hoeveel kilometers je per jaar rijdt....Goedkoopste jongeren autoverzekering.
VerzekeraarPremie/maand 18-jarigePremie/maand 25-jarige
Centraal Beheer€ 91,15€ 37,49
ZEKUR.nl€ 91,43€ 46,28

Wat is volledig casco dekking?

Een volledig casco verzekering. De volledig casco verzekering dekt alles wat de beperkt casco dekking dekt en daarnaast ook de schades aan uw eigen auto waar u zelf schuldig aan bent. U krijgt met deze verzekering dus niet alleen schades aan uw auto vergoed die veroorzaakt zijn door anderen.

Welke schade wordt niet gedekt bij een verzekering met volledig casco condities?

Een All Risk autoverzekering wordt ook wel een WA Volledig Casco verzekering genoemd. Een WA Volledig Casco autoverzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt. Ook schade die ontstaat buiten jouw schuld om is gedekt. Hierbij maakt het niet uit wie de aansprakelijke is.