Inhoudsopgave:

 1. Wat is mijn zakhorloge waard?
 2. Hoe oud is een zakhorloge?
 3. Hoe maak je een zakhorloge open?
 4. Wat is een gouden horloge waard?
 5. Wat voor horloge heb ik?
 6. Waar kan ik mijn horloge laten taxeren?
 7. Wat zijn de onderdelen van een horloge?
 8. Hoe draag je een horlogeketting?
 9. Hoe moet je een zakhorloge dragen?
 10. Wat kost een gram goud?
 11. Hoe weet je welke horloge maat je hebt?
 12. Hoe weet je of een horloge past?
 13. Wat is de dial van een horloge?

Wat is mijn zakhorloge waard?

Hoeveel is je zakhorloge waard? Het bepalen van de waarde van een object kan lastig zijn. Er zijn veel factoren in het spel die van invloed kunnen zijn op de markt, de populariteit van een bepaald type horloge, en op wat over het algemeen wel en niet goed verkoopt op een bepaald moment.

Hoe oud is een zakhorloge?

De eerste horloges De uitvinding van het veermechanisme was cruciaal voor draagbare klokken. De Duitser Peter Henlein uit Neurenberg maakte tussen 15 de eerste draagbare klok met een veermechanisme.

Hoe maak je een zakhorloge open?

Draai voorzichtig boven aan de kroon, totdat het deksel open gaat. Trek nu voorzichtig aan de kroon totdat u een klikje hoort. Dan kunt u met de kroon de tijd instellen. Om het horloge weer te laten functioneren, drukt u het knopje weer in de beginpositie.

Wat is een gouden horloge waard?

De waarde van goud overstijgt de waarde van oude gouden horloges in veel gevallen. Zeker wanneer het oude zakhorloges betreft kan de waarde van het goud verrassend hoog zijn. Soms zijn ook de ketting en het klok-huis van goud en is het gewicht aanzienlijk. De vergoeding is enkele tientjes per gram!

Wat voor horloge heb ik?

Horloge en pols maat voor heren
Omtrek polsHorloge
16 cm34 mm43 mm
17 cm36 mm45 mm
18 cm36 mm45 mm
19 cm37 mm46 mm

Waar kan ik mijn horloge laten taxeren?

Bovendien kunt u uw horloge bij een juwelier of een veilinghuis laten taxeren. Houd er wel rekening mee dat u een hogere verkoopprijs kunt krijgen als u uw horloge particulier verkoopt.

Wat zijn de onderdelen van een horloge?

 • Het uurwerk. Er bestaan verschillende uurwerken. ...
 • De wijzers en de wijzerplaat. De wijzers en de wijzerplaat zijn verantwoordelijk voor het aangeven van de tijd. ...
 • De kroon. De kroon is het onderdeel van het horloge waarmee de datum, tijd en eventueel de dag versteld kan worden. ...
 • Het horlogeglas.

Hoe draag je een horlogeketting?

Om een zakhorloge te dragen op een vest of gilet, stop je eenvoudig het horloge in een van de zakken en lus je de ketting direct door het knoopsgat direct daarboven. Het knoopsgat dat je kiest wordt bepaald door hoeveel ketting je wilt laten hangen.

Hoe moet je een zakhorloge dragen?

Kies het knoopsgat dat direct boven je zak zit of iets in het midden – zo rond het 3e knoopsgat van je vest. Het horloge stop je in je zak aan de kant van je niet-dominante hand. Als je rechts bent, stop je je zakhorloge dus in je linker zak. Zo houd je je dominante hand vrij als je kijkt hoe laat het is.

Wat kost een gram goud?

Goudprijs per gram
Karaat goud1-25 gram25+ gram
14 karaat€ 28,88 per gram€ 29,88 per gram
18 karaat€ 37,32 per gram€ 38,32 per gram
20 karaat€ 41,56 per gram€ 42,56 per gram
21,6 karaat€ 44,98 per gram€ 45,98 per gram

Hoe weet je welke horloge maat je hebt?

Gemiddelde horlogekasten (M) staan goed bij een polsomtrek tussen de 15 en 17 centimeter. Grote horloges (L) passen bij een omtrek tussen de 17 en 19 centimeter. Extra grote horloges (XL) raden we aan vanaf een polsomtrek van 18 centimeter, maar dit formaat staat altijd fors.

Hoe weet je of een horloge past?

Om je eigen horlogemaat te berekenen, kun je het beste je eigen pols opmeten. Heb je een omtrek tussen de 15 en 18 cm, ga dan voor een horlogekast tussen de 34 en 40 mm. Deze kasten hebben meestal een dikte van 7 mm. Is de omtrek van jouw pols 19 cm of groter, ga dan voor een horlogekast tussen de 42 en 46 mm.

Wat is de dial van een horloge?

De rand of ring van het horloge waarin of waaronder het horlogeglas geklemd zit.