Inhoudsopgave:

 1. Wat kost het om een motor te verzekeren?
 2. Wat kost een WA motorverzekering?
 3. Wat kost een verzekering voor een oldtimer motor?
 4. Wat kost een all risk motor verzekering?
 5. Wat kost een motor gemiddeld per maand?
 6. Wat is de goedkoopste motor verzekering?
 7. Wat kost een motorverzekering per maand?
 8. Hoe duur is het om een motor te hebben?
 9. Hoe oud moet een motor zijn voor oldtimer?
 10. Hoe motorfiets inschrijven als oldtimer?
 11. Hoe duur is een motor per maand?
 12. Wat kost verzekering motor 125cc?
 13. Wat kost een goede motor?
 14. Wat is goedkoper auto of motor?

Wat kost het om een motor te verzekeren?

Gemiddeld kost een motorverzekering ongeveer 15 euro per maand. Dat kan goedkoper en duurder uitvallen. De premie is namelijk gebaseerd op uw motor en een aantal andere factoren. Veel mensen sluiten een verzekering af op basis van de kosten.

Wat kost een WA motorverzekering?

De WA premie verschilt per verzekeraar. Daarnaast hangt uw motorverzekering af van het aantal schadevrije jaren, het type motorfiets en uw leeftijd. WA verzekeren kan al vanaf €3,97 per maand (€47,62 per jaar).

Wat kost een verzekering voor een oldtimer motor?

Wat kost de oldtimer motorverzekering? De premie voor WA dekking is € 39,- per jaar voor motoren ouder dan 35 jaar. De WA premie is € 52,- voor motoren tussen de 20 en 35 jaar. Deze premie is inclusief assurantiebelasting.

Wat kost een all risk motor verzekering?

Een beperkt casco motorverzekering met een diefstaldekking kost al snel 200 euro per jaar. De kosten van een allrisk motorverzekering loopt zomaar op tot een bedrag van wel 1.000 euro per jaar.

Wat kost een motor gemiddeld per maand?

Een nieuwe motor verbruikt gemiddeld 1 liter per 20 kilometer of minder. Dit is ongeveer € 10,- per maand, afhankelijk van de provincie waarin je woont. Dit hangt af van het soort verzekering dat je kies en de modules die je erbij kiest. Bijvoorbeeld het meeverzekeren van een opzittende en pechhulp.

Wat is de goedkoopste motor verzekering?

Wettelijke aansprakelijkheid (WA) Dit is de basisdekking en goedkoopste motorverzekering. De schade die u met uw motor veroorzaakt aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan uw eigen motor.

Wat kost een motorverzekering per maand?

De gemiddelde kosten voor een motorverzekering zijn ongeveer 15 euro per maand. Dit kan echter sterk verschillen per verzekeraar. Zij houden rekening met een aantal factoren bij het samenstellen van een motorverzekering.

Hoe duur is het om een motor te hebben?

Aanschaf motor De meeste mensen geven gemiddeld rond € 10.000,- uit aan een nieuwe motor. Een nieuwe motor van een populair merk begint rond € 7.000,- voor een mooi instapmodel en kan oplopen tot € 30.000,- voor de meest luxe motoren met álle toeters en bellen.

Hoe oud moet een motor zijn voor oldtimer?

Oldtimer motorfietsen Bij auto's spreekt men van een oldtimer als de auto 25 jaar of ouder is. Een motor mogen we pas een oldtimer noemen als hij ouder dan 30 jaar is en zo veel mogelijk in originele staat blijft. Een klassieker wordt niet dagelijks gebruikt als vervoersmiddel.

Hoe motorfiets inschrijven als oldtimer?

Je moet je motor herinschrijven bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van Voertuigen) als je jouw motor wilt gebruiken als oldtimer. De dienst technische controle zal je dan een groen formulier geven over de staat van de motor en een roze formulier voor de inschrijving van je oldtimer.

Hoe duur is een motor per maand?

Een nieuwe motor verbruikt gemiddeld 1 liter per 20 kilometer of minder. Dit is ongeveer € 10,- per maand, afhankelijk van de provincie waarin je woont. Dit hangt af van het soort verzekering dat je kies en de modules die je erbij kiest. Bijvoorbeeld het meeverzekeren van een opzittende en pechhulp.

Wat kost verzekering motor 125cc?

Een motorverzekering 125cc sluit je al af vanaf €1,83 per maand! We vertellen je hier graag meer over. De WA verzekering dekt de schade die jij toebrengt aan een ander. Dit kan fysieke of materiële schade zijn.

Wat kost een goede motor?

Een nieuwe motor is te koop vanaf zo'n € 5.000. De bovengrens is – net als bij auto's – redelijk onbegrensd, maar de meeste mensen geven toch niet meer uit aan een motor dan zo'n € 20.000. Tweedehands kan natuurlijk ook. De prijs van tweedehands motoren zijn afhankelijk van het model en het type.

Wat is goedkoper auto of motor?

Als vervoermiddel is een motor meestal goedkoper dan een auto. De kosten van een motor zijn over het algemeen veel lager dan die van een auto. Natuurlijk zijn er andere situaties te bedenken, zoals wanneer je 50.000 kilometer met een auto op diesel rijdt.