Inhoudsopgave:

  1. Waar kan ik investeren in olie?
  2. Waarom beleggen in olie?
  3. Welke oliemaatschappijen zijn er?
  4. Waar en in welke vorm wordt zo n voorraad energie opgeslagen door een oliemaatschappij die rekening houdt met een oliecrisis '?
  5. Hoe werken futures olie?
  6. Wie is groter Shell of BP?
  7. Waar zijn grote voorraden aardgas?
  8. Hoe werkt oliehandel?

Waar kan ik investeren in olie?

Beleggen in olie-aandelen Een directe blootstelling aan de olieprijs kunt u krijgen door te beleggen in bijvoorbeeld olie futures of ETF's met olie als fysiek onderpand.

Waarom beleggen in olie?

De drie hoofdsectoren in de olie- en gasindustrie. Veel beleggers willen profiteren van een (eventuele) stijging van de olieprijs. Bovendien geven olie majors doorgaans een aantrekkelijk en stabiel dividend. Vandaar dat Shell ook zo populair is onder Nederlandse beleggers.

Welke oliemaatschappijen zijn er?

Doorgaans worden ExxonMobil, Royal Dutch Shell, BP, ChevronTexaco en Total "de grote vijf" genoemd, waarbij Shell en BP vaak stuivertje wisselen om de 2e en 3e plaats.

Waar en in welke vorm wordt zo n voorraad energie opgeslagen door een oliemaatschappij die rekening houdt met een oliecrisis '?

Die voorraad is opgeslagen in vier ondergrondse depots aan de Golf van Mexico.

Hoe werken futures olie?

Olie futures zijn contracten waarbij u akkoord gaat om een vastgestelde hoeveelheid olie uit te wisselen tegen een vastgestelde koers op een vastgestelde datum. Ze worden verhandeld op futures beurzen en worden het meest gebruikt om olie te kopen en te verkopen.

Wie is groter Shell of BP?

De 25 grootste oliemaatschappijen naar omzet (2007)
PlaatsBedrijfLand
1ExxonMobilVerenigde Staten
2Royal Dutch ShellNederland/ Verenigd Koninkrijk
3BPVerenigd Koninkrijk
4ChevronTexacoVerenigde Staten

Waar zijn grote voorraden aardgas?

Wereldwijde gasreserves Vooral Iran (18%) en Rusland (18%) en het Midden-Oosten als regio (39,6%) bezitten een sleutelrol in de voorraadsituatie van de wereldwijd bekende reserves.

Hoe werkt oliehandel?

Oliehandel is het kopen en verkopen van verschillende soorten olie en oliegerelateerde activa met het doel winst te maken. Omdat olie een eindige bron is, kan de koers enorme schommelingen zien als gevolg van verandering in vraag en aanbod. Door deze volatiliteit is dit erg populair onder traders.