Inhoudsopgave:

 1. Wat is een oude munt waard?
 2. Waarom zaten er vroeger gaten in munten?
 3. Wat kun je doen met oude munten?
 4. Waar kan ik mijn oude munten laten taxeren?
 5. Hoe krijg je oude munten schoon?
 6. Waar komen munten vandaan?
 7. Waarom zijn er munten?
 8. Waar kun je muntgeld kwijt?
 9. Waar kun je nog muntgeld inleveren?
 10. Waar kan ik mijn oude munten verkopen?
 11. Waar verkoop ik munten?
 12. Waar kan ik terecht met oude munten?

Wat is een oude munt waard?

Sommige websites geven de verkoopprijzen voor sommige munten vrij. Je kan ook professionele organisaties vinden bij MUNTkoerier – Numismatische Kringen in Nederland en België. Zoek je munt op met de uitgiftedatum en herkomst en wellicht vind je de actuele waarde.

Waarom zaten er vroeger gaten in munten?

Maar vanaf 1900 werden dus koper-nikkelen (grijze munten die geen zilver bevatten) een gat in gemaakt om hun "waardeloosheid" te benadrukken. (= iets met een gat in heeft meestal geen waarde meer, bv.

Wat kun je doen met oude munten?

Geld inwisselen bij de centrale bank Bij de centrale bank kunt u uw oude munten en bankbiljetten nog veel langer inwisselen. Maar ook de centrale bank kan een maximum stellen aan de hoeveelheid geld die u bij per transactie kunt omwisselen. Heel oude munten en bankbiljetten kun u niet altijd meer inwisselen.

Waar kan ik mijn oude munten laten taxeren?

Bent u in het bezit van een muntenverzameling die u wilt laten taxeren? Denk aan gouden, zilveren, platina en palladium munten, maar ook antieke munten, zoals provinciale, koninkrijks-, middeleeuwse en Romeinse munten. Maak dan eens een afspraak bij Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel.

Hoe krijg je oude munten schoon?

Spray WD-40 over de munten en penningen. Laat dit even intrekken. Borstel vervolgens de munten met een zachte tandenborstel of een vel keukenpapier. Spoel de munten goed schoon en droog de munten af met een handdoek.

Waar komen munten vandaan?

Ongeveer 2.600 jaar geleden werden de eerste munten gemaakt in Klein-Azië. Het gebied dat nu het Midden-Oosten heet. De Grieken en later de Romeinen namen dit idee over en ontwikkelden hun eigen munten. Stukjes metaal van bijvoorbeeld goud, zilver, koper, brons of tin.

Waarom zijn er munten?

In de westerse wereld werden de eerste munten vervaardigd in het midden van de zevende eeuw v. Chr., in Lydië (Klein-Azië). Het waren druppels elektrum, een natuurlijke legering van goud en zilver, met een afbeelding aan de ene kant en een betekenisloze stempel aan de andere.

Waar kun je muntgeld kwijt?

U maakt alleen kans bij uw eigen bank, als u op uw rekening stort. De service van banken wisselt. Aan de balie wordt doorgaans van u verwacht dat u zelf enig voorwerk doet. Bij ABN Amro is dat zo, en ook de Postbank wil dat u de muntjes uittelt in plastic zakjes.

Waar kun je nog muntgeld inleveren?

Muntautomaten. Bij een groot aantal filialen van Gamma en Karwei staan geldmaten voor het storten en opnemen van munten. Rekeninghouders van ABN AMRO, ING en Rabobank kunnen gebruikmaken van deze automaten. Per bank kunnen andere regels of voorwaarden voor het gebruik van de automaten gelden.

Waar kan ik mijn oude munten verkopen?

Herdenkingsmunten zijn wettig betaalmiddel in Nederland en blijven uiteraard te allen tijde de nominale waarde behouden. Bij Goudwisselkantoor kunt u uw herdenkingsmunten inruilen voor de nominale waarde. U kunt hier ook verzamelingen inleveren.

Waar verkoop ik munten?

Bij Goudwisselkantoor kunt u beleggingsmunten kopen, zowel gouden als zilveren munten. Wilt u verzamelmunten kopen? Dat kan bij onze partners: bekijk de webshop van VerzamelaarsMarkt of bezoek de veilingen van Veilinghuis De Ruiter.

Waar kan ik terecht met oude munten?

U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten munten, zoals gouden, zilveren, platina en palladium munten. Naast de inkoop van oude munten, kunt u ook bij Feddema terecht voor de verkoop van antieke munten, als provinciale, koninkrijks-, middeleeuwse en Romeinse munten.