Inhoudsopgave:

 1. Waar laat je oude printers?
 2. Wat te doen met een oude printer?
 3. Wat valt onder kleine elektrische apparaten?
 4. Wat levert een oude computer op?
 5. Kan inkt in de printer uitdrogen?
 6. Wat doen met oude diepvriezer?
 7. Wat zijn kleine apparaten?
 8. Wat valt er allemaal onder witgoed?
 9. Wat te doen bij uitgedroogde cartridge?
 10. Wat is de houdbaarheid van printerinkt?
 11. Wat mag nog gratis naar containerpark?
 12. Wat is de Recupelbijdrage?
 13. Wat is mijn apparaat waard?

Waar laat je oude printers?

Waar kan ik oude en gebruikte huishoudelijke apparaten inleveren?
 • in de winkel of bij de online service waar u een nieuw soortgelijk apparaat koopt.
 • in verschillende winkels of andere locaties met een inzamelpunt.
 • bij de milieustraat van uw gemeente kunt u apparaten inleveren.

Wat te doen met een oude printer?

Een kapotte printer laat je repareren of recyclen. Voor recycling breng je de printer naar de milieustraat of afvalscheidingsstation. Ook kun je de oude kapotte printer gratis inleveren bij de (web)winkel waar je de nieuwe printer hebt gekocht.

Wat valt onder kleine elektrische apparaten?

Kleine elektrische apparaten (niet langer, breder of dikker dan 25 cm, bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel, elektrisch gereedschap, mobiele telefoon, muis en klein toetsenbord) kun je op veel meer plekken kwijt.

Wat levert een oude computer op?

Een complete computer levert al gemiddeld € 0,40 per kilo aan opbrengst op! Is de oude computer compleet uit elkaar? Dan krijgt u ongeveer de helft aan opbrengst per kilo. Met een paar computers/laptops heeft u toch al snel een paar tientjes extra.

Kan inkt in de printer uitdrogen?

Wanneer u slechts eens in de paar weken of minder een pagina print, kunnen de printkoppen in uw printer of cartridge uitdrogen. De inktresten die in de printkop zitten, drogen bij weinig gebruik namelijk uit en blokkeren de doorgang van verse inkt. Hierdoor lukt het niet meer om goed te printen.

Wat doen met oude diepvriezer?

Breng de afgedankte elektro-apparaten dus naar het containerpark, de detailhandel of de Kringwinkel. Zo recycleert u mee voor een mooiere wereld. De vzw Recupel kan u hierbij helpen en heeft een systeem op punt gezet om de inzameling van afgedankte elektro-apparaten in goede banen te leiden.

Wat zijn kleine apparaten?

Kleine apparaten Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten, IT apparaten, gereedschappen, etc.

Wat valt er allemaal onder witgoed?

Apparaten die onder witgoed vallen zijn allemaal afhankelijk van elektriciteit. Voorbeelden van witgoedapparatuur zijn koelkasten, wasmachines, diepvriezers, afwasmachines en droogmachines. Deze apparatuur wordt gebruikt voor het huishouden. Daarom wordt witgoed ook wel huishoudelijke apparatuur genoemd.

Wat te doen bij uitgedroogde cartridge?

Zet de printkop in een schaaltje met warm water. Laat deze 5 minuten erin staan. Dep daarna de printkop droog met een doekje wat niet pluist. Zet de patroon weer terug in de printer en printen maar weer!

Wat is de houdbaarheid van printerinkt?

In het kort: een cartridge is gemiddeld 2 jaar (24 maanden) houdbaar na dat de garantie is verlopen (de datum op de cartridge zelf). Als deze datum verlopen is, hoeft dit echter niet te betekenen dat het product niet meer werkt. In de printer is dit 18 maanden na het installeren.

Wat mag nog gratis naar containerpark?

Je kan op het recyclagepark gratis terecht met papier en karton, pmd, glazen flessen en bokalen, metaal (schroot), afgedankte elektrische en elektronische toestellen, herbruikbare goederen, plastic bloempotjes en plantentrays, textiel, autobanden, kaarsresten en kurken stoppen.

Wat is de Recupelbijdrage?

De Recupelbijdrage is het bedrag dat wordt toegevoegd aan de prijs van een nieuw elektrisch en elektronisch apparaat. Met de inkomsten coördineert en organiseert Recupel de inzameling, sortering, verwerking en recyclage van afgedankte elektro-toestellen in België.

Wat is mijn apparaat waard?

Elk kapot apparaat heeft nog waarde Daarom lanceert Wecycle twee websites waarop u alle informatie kunt vinden: watismijnapparaatwaard.nl en watismijnlampwaard.nl. Onder andere over de meer dan 10.000 plaatsen in Nederland waar u uw apparaten en lampen kunt inleveren!