Inhoudsopgave:

 1. Wat te doen met brandblusser over datum?
 2. Hoe lang blijft een brandblusser goed?
 3. Hoe vaak moet een brandblusser gecontroleerd worden?
 4. Is een brandblusapparaat verplicht in de auto?
 5. Waar kan ik mijn brandblusser laten controleren?
 6. Hoe brandblusser controleren?
 7. Waar brandblusser verplicht?
 8. Wat kost controle brandblusser?
 9. Welke brandblusser moet ik kopen?
 10. Is een brandblusser verplicht in de auto in Belgie?
 11. Is het verplicht om een brandblusser in je auto te hebben?

Wat te doen met brandblusser over datum?

Het dringende advies is dan om de blusser te vervangen. Nieuwe brandblussers kopen kan uiteraard bij ARBO winkel.

Hoe lang blijft een brandblusser goed?

Over het algemeen geldt dat blusapparaten voor particulier en privégebruik, zoals bij mensen thuis, om de vijf jaar moeten worden vervangen. Brandblussers van drie kilo of zwaarder, zoals openbare brandblussers, gaan maar liefst 20 jaar mee.

Hoe vaak moet een brandblusser gecontroleerd worden?

Keuring blusmiddelen verplicht Kleine blusmiddelen, zoals brandblussers en brandslanghaspels, vallen onder de REOB, de Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. Alle draagbare en verrijdbare blustoestellen moeten minimaal één keer in de twee jaar worden gekeurd.

Is een brandblusapparaat verplicht in de auto?

Ja. Er moet een brandblusser (van minstens 1kg) aanwezig zijn tijdens de keuring. Er wordt ook gekeken of de brandblusser al dan niet vervallen is.

Waar kan ik mijn brandblusser laten controleren?

Het laten keuren van een brandblusser moet altijd worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf. ARBOwinkel controleert of de brandblusser voldoet aan alle gestelde eisen en richtlijnen. Hierbij houden we rekening met de instructies zoals die zijn vastgelegd in de NEN 2559.

Hoe brandblusser controleren?

Voor deze brandblussers kan je best zelf de staat van de blusser in het oog houden door regelmatig de manometer (drukmeter) op de blusser te controleren. Zolang de naald in het groen staat, heeft jouw blusser voldoende druk om volledig leeggespoten te kunnen worden.

Waar brandblusser verplicht?

Een brandblusser is verplicht in België, Polen, Turkije en Griekenland. Een verbanddoos/EHBO-kit is verplicht in de auto in België, Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Hongarije, Kroatië,Turkije en Griekenland.

Wat kost controle brandblusser?

De prijs voor een losse brandblusser is vaak ook rond de 20 euro. Heb je er twee, drie of vier? Dan loopt dat meestal af met een paar euro per stuk. Om 5 brandblussers te laten keuren ben je dan tussen de 10 en 12 euro kwijt.

Welke brandblusser moet ik kopen?

Beste Brandblusser Kopen Voor Thuis
NaamType brandblusserOphangbaar
Smartwares SB2SchuimblusserJa
Alecto ABP-6PoederblusserJa
Trias BranddblussprayBlussprayJa
Ecofex SchuimblusserSchuimblusserJa

Is een brandblusser verplicht in de auto in Belgie?

Verplichte veiligheidsaccessoires in België Je moet een gevarendriehoek, een brandblusser en een verbanddoos in je auto liggen hebben. Leg ook minstens één fluovestje in je wagen, want de bestuurder moet dit, indien nodig dragen bij een ongeval of autopech.

Is het verplicht om een brandblusser in je auto te hebben?

Maar ook al geldt er geen verplichting op het hebben van een brandblusser in uw auto, het is altijd beter om er wel een te hebben. Uw veiligheid zou altijd een prioriteit moeten zijn, maar ook de veiligheid van anderen.