Inhoudsopgave:

  1. Welke informatie is wettelijk verplicht om te vermelden op het etiket?
  2. Waarom is de verordening EU van kracht gegaan?
  3. Is voedingswaarde verplicht?
  4. Hoeveel ingrediënten zijn verplicht om op het etiket vermeld te worden?
  5. Hoe allergenen vermelden?
  6. Wat staat er op een etiket van een medicijn?
  7. Waar staan calorieën op verpakking?
  8. Waar staat productiecode op verpakking?
  9. Waar vind ik mijn Microsoft licentie?

Welke informatie is wettelijk verplicht om te vermelden op het etiket?

Op het etiket van voedingsmiddelen moeten onder meer de naam van het product en de naam en het adres van de producent staan. En ook de ingrediënten, de houdbaarheidsdatum, E-nummers en een productiecode of partijcode.

Waarom is de verordening EU van kracht gegaan?

Deze verordening dient zowel de belangen van de interne markt, doordat zij zorgt voor vereenvoudiging van de rechtspraak, voor rechtszekerheid en terugdringing van de bureaucratie, als van de burgers doordat zij een heldere, begrijpelijke en leesbare etikettering van levensmiddelen voorschrijft.

Is voedingswaarde verplicht?

Sinds 13 december 2016 bent u wettelijk verplicht op alle voorverpakte levensmiddelen de voedingswaarde te vermelden, tenzij sprake is van levensmiddelen die door ambachtelijke bedrijven worden geleverd. De declaratie heeft betrekking op het levensmiddel zoals dit wordt verkocht. ...

Hoeveel ingrediënten zijn verplicht om op het etiket vermeld te worden?

Veertien verschillende stoffen zijn opgenomen in de lijst van belangrijkste allergenen, die intoleranties of –allergieën kunnen veroorzaken en ze moeten altijd worden vermeld als ze bij de productie of de bereiding van een levensmiddel worden gebruikt en nog in het eindproduct aanwezig zijn, zelfs in een gewijzigde ...

Hoe allergenen vermelden?

De allergenen moeten duidelijk te onderscheiden zijn van de rest van de ingrediënten, bijvoorbeeld door de namen ervan in het vet, in hoofdletters of in een andere kleur te drukken, zodat ze opvallen. Als er geen ingrediëntenlijst is, wordt de vermelding 'bevat' gebruikt, gevolgd door de naam van de allergenen.

Wat staat er op een etiket van een medicijn?

Farmaceutische formulering (tabletten, capsules, et cetera), wijze van toediening, aantal doseringseenheden (in open onderzoek: naam en sterkte van het product) Batch- en/of codenummer (in verband met herleiden inhoud en verpakkingsactiviteiten)

Waar staan calorieën op verpakking?

Deze informatie kunt u vinden op het pak van het product in de voedingswaardetabel. Alle voedingstoffen leveren energie, zoals koolhydraten (suiker), vetten, eiwitten en vezels. Al deze stoffen staan op de verpakking in grammen. Samen vormen al deze voedingstoffen de calorieën (energie).

Waar staat productiecode op verpakking?

De eerste 2 of 3 geven aan welk land de herkomst is. Dat hoeft niet per sé het land te zijn waar het ook geproduceerd is. De code voor Nederland is 87. Er staat ook een productiecode op het product, deze is belangrijk als er iets mis is met het product.

Waar vind ik mijn Microsoft licentie?

U kunt uw productcode als volgende weergeven in de Microsoft Store: Ga naar www.microsoftstore.com. Selecteer in de rechterbovenhoek aanmelden en voer de gebruikers-ID en wachtwoord in dat u gebruikt hebt om Office te kopen. Nadat u zich hebt aangemeld, selecteert u uw naam in de rechterbovenhoek.