Inhoudsopgave:

  1. Kunnen nylon snaren op een Westerngitaar?
  2. Hoe heet een gitaar met stalen snaren?
  3. Wat zijn de beste snaren voor een western gitaar?
  4. Hoe weet je welke snaren je nodig hebt?
  5. Wat voor snaren heb je?
  6. Hoe heten alle snaren van een gitaar?
  7. Welke snaren voor fingerstyle?

Kunnen nylon snaren op een Westerngitaar?

Nylon snaren zijn dikker en passen waarschijnlijk niet goed door de asjes van de stemmechanieken; bovendien komt er een enorme klont snaar rond de mechanieken te zitten (nylon snaren hebben veel meer rek dan stalen). Omdat de snaren dikker zijn, moet ook de topkam worden uitgevijld.

Hoe heet een gitaar met stalen snaren?

Steelstringgitaar of westerngitaar: Een gitaar met stalen snaren, smalle hals en grote klankkast. Om de extra spanning van de stalen snaren aan te kunnen, loopt er doorgaans een stalen pen door de hals van de gitaar.

Wat zijn de beste snaren voor een western gitaar?

Voor de western gitaar zijn de 80/20 brons verreweg het meest populair vanwege het heldere geluid. De phosphor bronze sets zijn nagenoeg gelijk aan de 80/20 maar hebben langere levensduur. Ook de Silk and Steel (compound strings) die soepeler zijn en een softer geluid hebben, worden veel gebruikt.

Hoe weet je welke snaren je nodig hebt?

Het soort snaren dat je nodig hebt is in eerste instantie afhankelijk van het type gitaar dat je hebt. Voor een elektrische gitaar of een western gitaar heb je metalen snaren nodig. Vaak zijn deze gemaakt van brons, roestvrij staal, nikkel, messing, titanium of van een legering; al dan niet verguld.

Wat voor snaren heb je?

De meest gebruikte gitaar snaren zijn van staal of van nylon. Nylon snaren worden bij een klassieke of Spaanse gitaar gebruikt. Stalen snaren zie je terug op een Steelstring gitaar, een western gitaar en natuurlijk ook op een elektrische gitaar.

Hoe heten alle snaren van een gitaar?

We noemen de snaren van boven naar beneden: e, a, d, g, b, e [speelt]. Er komen twee E-snaren in voor, een dunne onder en een dikke boven. Het ezelsbruggetje gaat als volgt: E en.

Welke snaren voor fingerstyle?

Fingerpicking is gemakkelijker met dunne snaren, dus als je subtiele fingerpicked volksmelodieën speelt, overweeg dan om dunne snaren te gebruiken. Als de gitaar graag normaal bespeeld, zullen dikke snaren meestal de betere keuze zijn. Als je beide stijlen speelt, kan een goede keuze de "Light" -set zij, die . 012-.