Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel verdien je als thuisverpleegkundige?
 2. Wat is de functie van een verpleegkundige?
 3. Wat moet je kunnen om een goede verpleegkundige te worden?
 4. Wat verdien je als HBO verpleegkundige?
 5. Hoeveel verdien je als verzorgende bij Familiehulp?
 6. Wat verdient de thuiszorg?
 7. Wat gebruikt een verpleegkundige?
 8. Wat kun je als verpleegkundige?
 9. Wat heb je nodig om verpleegkundige te worden?
 10. Wat kun je allemaal met een verpleegkundige diploma?
 11. Wat verdient een hbo gemiddeld?
 12. Wat is het loon van een verzorgende?
 13. Hoeveel verdient een verzorgende netto?
 14. Hoeveel verdient een thuishulp netto?

Hoeveel verdien je als thuisverpleegkundige?

Je mag rekenen op een maandloon als verpleegkundige in de thuiszorg van 2.200 euro tot 2.500 euro per maand. Na 5 jaar stijgt je loon reeds 2 euro bruto. Na 10 jaar dienst heb je een loon van 2.900 tot 3.500 euro als verpleegkundige in de thuiszorg.

Wat is de functie van een verpleegkundige?

Een verpleegkundige houdt zich bezig met het geven van verpleegkundige zorg, zoals: Basiszorg: denk hierbij persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en verschonen. Wondverzorging, observatie en rapportage en gespecialiseerde zorg. Verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van een sonde of een katheter.

Wat moet je kunnen om een goede verpleegkundige te worden?

Over welke vaardigheden moet een verzorgende/verpleegkundige beschikken?
 • Leuk vinden om met mensen te werken.
 • Lichamelijk in een goede conditie zijn.
 • Goed kunnen communiceren.
 • Oog voor detail hebben.
 • Empathisch zijn en je goed kunnen inleven in de zorgvraag.
 • Flexibel zijn en emotioneel stabiel.

Wat verdien je als HBO verpleegkundige?

Het aanvangssalaris van een Verpleegkundigen met hogere opleiding bedraag meestal tussen de € 2.112 en € 2.868 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.616 en € 3.641 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Hoeveel verdien je als verzorgende bij Familiehulp?

Bij Familiehulp verdien je tussen de 2.079 en 3.405 euro bruto voor een voltijdse tewerkstelling (38 uur), afhankelijk van je ervaring. Mooi meegenomen is dat je je uurrooster in onderling overleg kunt samenstellen. Werk je 's avonds, in het weekend of op feestdagen, krijg je een bijkomende financiële compensatie.

Wat verdient de thuiszorg?

Minimum en maximum salaris voor Thuishulpwerkers - van € 1.056 tot € 3.440 per maand - 2022. Het aanvangssalaris van een Thuishulpwerkers bedraag meestal tussen de € 1.056 en € 2.241 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.345 en € 2.711 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat gebruikt een verpleegkundige?

Wat iedereen kan gebruiken is een scharenset en tape. Scharensets bestaan vaak uit een kocher, verbandschaar en verpleegkundeschaar. Op die manier ben je in elke situatie goed voorbereid en heb je altijd de juiste schaar bij de hand.

Wat kun je als verpleegkundige?

Als Mbo-Verpleegkundige ben je actief op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Je kan gaan werken in verschillende beroepspraktijken, zoals een ziekenhuis, een verpleeg- en verzorgingshuis, de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg of in de gehandicaptenzorg.

Wat heb je nodig om verpleegkundige te worden?

In de mbo-4-opleiding Verpleegkunde (kwalificatieniveau 4) leer je die zorg te verlenen. De opleiding tot mbo-verpleegkundige duurt vier jaar. Na het behalen van je diploma kun je in allerlei zorginstellingen aan de slag.

Wat kun je allemaal met een verpleegkundige diploma?

Als Mbo-Verpleegkundige ben je actief op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Je kan gaan werken in verschillende beroepspraktijken, zoals een ziekenhuis, een verpleeg- en verzorgingshuis, de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg of in de gehandicaptenzorg.

Wat verdient een hbo gemiddeld?

Een hbo'er verdient bij zijn of haar eerste baan meestal tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. In de economische sector ligt het gemiddelde vaak hoger dan in de technische of juridische sector, maandelijks gemiddeld tussen de €2.300 en €2.500 bruto tegenover €1.800 en €2.200.

Wat is het loon van een verzorgende?

Een verzorgende start met een brutoloon van 1.900 euro Als verzorgende in bijvoorbeeld thuiszorg of gezinszorg ligt je loon rond de 1.900 euro per maand. De eerste drie opvolgende jaren zal je loon het snelste stijgen. Na 3 jaar zal je ongeveer 2.100 bruto ontvangen.

Hoeveel verdient een verzorgende netto?

Het loon van een zorgkundige in een bejaardentehuis: 1.485 euro netto.

Hoeveel verdient een thuishulp netto?

1 jaar werkervaring: gemiddeld € 12,10 per uur. 2-9 jaar werkervaring: gemiddeld € 12,50 per uur. 10 jaar werkervaring: gemiddeld € 14,99 per uur. 30 jaar werkervaring: gemiddeld € 16,92 per uur.