Inhoudsopgave:

  1. Waar kan ik oude bijbels inleveren?
  2. Wat kost een oude Statenbijbel?
  3. Hoe is de Statenvertaling ontstaan?
  4. Waar is de eerste Bijbel?
  5. Waar kan ik een Bijbel krijgen?

Waar kan ik oude bijbels inleveren?

Het Bijbels Museum roept daarom iedereen op om hun oude bijbels in te komen leveren in het museum. De toegang tot het Bijbels Museum is voor iedereen die een bijbel komt inleveren gratis! Iedereen die een bijbel inlevert wordt gevraagd een opmerking of herinnering in deze bijbel te schrijven.

Wat kost een oude Statenbijbel?

Uitgebreid zoeken
SchrijverUitgeverPrijs
bij DE NEDERL:BIJBEL COMPAGNIE, Amsterdam (1839)€ 295.00
Statenbijbel - Bibliabij De Nederl. Bijbel Compagnie te Amsterdam - 1839€ 294.50 € 7,25
UnknownH. Brandt, D. Onder de Linden, P. Schouten / J. De Groot€ 290.00 € 5,50

Hoe is de Statenvertaling ontstaan?

In werd in Dordrecht een synode gehouden, een nationale vergadering van de gereformeerde kerk. Op deze synode werd besloten dat er een nieuwe Nederlandse bijbelvertaling moest komen. In deze kist werden de handgeschreven complete vertaling, de drukproeven en het eerste exemplaar van de Statenbijbel bewaard.

Waar is de eerste Bijbel?

De Codex Sinaiticus werd in 1859 door de Duitse geleerde Konstantin von Tischendorf in Egypte gevonden. Hij deed zijn vondst tijdens een bezoek aan het Katharinaklooster op de berg Sinaï. Aan deze locatie heeft de bijbel haar naam te danken. Aangenomen wordt dat het boek geschreven is tussen 3 na Christus.

Waar kan ik een Bijbel krijgen?

Natuurlijk kunnen Nederlandse zoekers altijd terecht op gratis sites waarop de Bijbel wordt aangeboden, zoals https://www.debijbel.nl/.