Inhoudsopgave:

 1. Wat is m 2 NVMe?
 2. Wat is m 2 via PCIe?
 3. Waarom NVMe?
 4. Wat zijn m 2 slots?
 5. Wat is het verschil tussen een B sleutel en M sleutel?
 6. Wat is PCIe SSD opslag?
 7. Wat is SSD PCIe?
 8. Welke m2 SSD kopen?
 9. Wat is sneller dan SSD?
 10. Is SSD intern geheugen?
 11. Welke SSD past er in mijn laptop?
 12. Welke SATA poort voor SSD?

Wat is m 2 NVMe?

2 NVMe SSD's het neusje van de zalm wat betreft interne opslag. Met snelheden tot wel 7.000 megabytes per seconde, zet je grote bestanden binnen enkele seconden over. Deze SSD's maken gebruik van het NVMe protocol, dat tot wel 6 keer sneller is dan SATA/AHCI. Let wel op dat je moederbord dit protocol ondersteund.

Wat is m 2 via PCIe?

2 is een standaard voor insteekkaarten zoals wifi-adapters, SSD's en BlueTooth-ontvangers. Het is de opvolger van de mini-SATA-standaard (mSATA), die nagenoeg exclusief werd gebruikt voor laptops en andere apparaten waar de ruimte beperkt is.

Waarom NVMe?

Technische informatie NVMe NVMe maakt een snellere interface mogelijk voor het benutten van de snelheden waartoe SSD's in staat zijn. Toen SSD's langzamere harde schijven (HDD's) in computers begonnen te vervangen als primaire opslag, was een nieuwe interface nodig om gebruik te maken van de hogere snelheden.

Wat zijn m 2 slots?

2 slot op moederbord. Alle M2-slots op het moederbord zijn 22 mm breed, ook de slots die kaarten van 30 mm breed ondersteunen.

Wat is het verschil tussen een B sleutel en M sleutel?

Herken de sleutel Een inkeping met daarnaast een kort strookje van 5 contactpunten is een M-sleutel. Een inkeping met daarnaast 6 contactpunten is een B-sleutel. Er zijn ook ssd's met twee inkepingen. Deze hebben zowel een M-sleutel als een B-sleutel en die combinatie noemen we dan ook een B&M-sleutel.

Wat is PCIe SSD opslag?

PCIe SSD's zijn Solid State Drives die geen gebruik maken van de SATA-chipset interface op het moederbord voor communicatie tussen de SSD en het Windows-bestandssysteem.

Wat is SSD PCIe?

PCIe SSD's zijn Solid State Drives die geen gebruik maken van de SATA-chipset interface op het moederbord voor communicatie tussen de SSD en het Windows-bestandssysteem. Ze hebben hun eigen ingebouwde storage controller, niet te verwarren met de standaard SSD-controllerchip die alle SSD's gebruiken.

Welke m2 SSD kopen?

De beste m. 2 ssd's op een rijtje
 1. 1 - Samsung 970 EVO PLUS M. 2 1TB. ...
 2. 2 - Samsung 980 500GB. Ga naar laagste prijs. ...
 3. 3 - WD Black SN850 1TB NVMe met Heatsink. ...
 4. 4 - Samsung 980 1TB. ...
 5. 5 - Samsung 970 EVO PLUS M. ...
 6. 6 - Seagate Firecuda 530 Heatsink SSD 1TB. ...
 7. 7 - Samsung 980 Pro 1TB M. ...
 8. 8 - WD Blue SN550 NVMe SSD 1TB.

Wat is sneller dan SSD?

Wil je de opslag van je laptop, desktop, console of NAS vervangen en uitbreiden, dan heb je keuze uit een harde schijf (HDD) of SSD. Een HDD is voordeliger, een SSD is wel 4 keer sneller en stiller.

Is SSD intern geheugen?

SSD intern Een solid state drive wordt gebruikt voor opslag van gegevens. Daarvoor is geheugen nodig. Bij SSD's heeft men hiervoor de keuze uit twee soorten geheugen: DRAM en flashgeheugen.

Welke SSD past er in mijn laptop?

Voor het sneller maken van je laptop of desktop ben je het beste af met een 2,5 inch SSD zoals de Samsung 860, Seagate Barracuda of WD Blue. Voor gaming zijn er speciale SSD's ontwikkeld met een hogere snelheid, zoals de WD Black, Seagate FireCuda en Kingston Savage.

Welke SATA poort voor SSD?

Nagenoeg alle moderne ssd's maken gebruik van de nieuwe sata-3-standaard. Deze standaard is compatibel met sata-2. Echter: om op volle snelheid te werken, is een sata-3-verbinding op het moederbord nodig én een sata-3-kabel. Vaak staat op de kabel aangegeven welk type het is.