Inhoudsopgave:

 1. Waarom geen verpleegkundige worden?
 2. Wat zijn de nadelen van verpleegkundige?
 3. Kan ik verpleegkundige worden?
 4. Hoe kan je verpleegster worden?
 5. Wat verwacht je van de opleiding verpleegkundige?
 6. Waarom VPK worden?
 7. Hoe kan je verpleegkundige worden?
 8. Hoeveel jaar moet je studeren voor verpleegkunde?
 9. Wat moet je volgen om verpleegster te worden?

Waarom geen verpleegkundige worden?

Je verdient niet veel, zit met enorme werkdruk, als stagiair/leerling word je als goedkope werkkracht gezien en dat lijkt de komende jaren niet veel beter te worden. De laatste tijd valt mij op dat er relatief veel negatieve berichten in de media zijn over de verpleging en de zorg in het algemeen.

Wat zijn de nadelen van verpleegkundige?

nadeel: je moet weekends werken, ploegensysteem maar dit hangt ook af waar je gaat werken. wil je sociale verpleegkundige worden, heb je uren van een school bv. het ligt er gewoon aan of je het de moeite vindt om iets te betekenen bij de mensen denk ik.

Kan ik verpleegkundige worden?

Het beroep van Verpleegkundige kan zowel gedaan worden met een afgeronde MBO niveau-4 als met een HBO opleiding. Een Verpleegkundige met HBO opleiding heeft meer theoretische achtergrond dan een Verpleegkundige met MBO-Verpleegkunde. Een HBO verpleegkundige is actief op niveau-5.

Hoe kan je verpleegster worden?

Er zijn verschillende manieren om verpleegkundige te studeren:
 1. Via HBO5 word je gegradueerde verpleegkundige (3 j.)
 2. Via de hogeschool word je bachelor in de verpleegkunde. ...
 3. Via een verkort traject kun je als gegradueerde verpleegkundige nadien eventueel ook nog bachelor worden.

Wat verwacht je van de opleiding verpleegkundige?

De opleiding tot MBO-verpleegkundige kent de onderdelen Coördinatie en continuiteit van zorg, Preventie en gezondheidsvoorlichting en verplegen van zorgvragers. In de opleiding leer je mensen in complexe zorgsituaties te begeleiden, verzorgen en verplegen.

Waarom VPK worden?

Als verpleegkundige kun je je makkelijk specialiseren en extra opleidingen volgen in domeinen die je interesseren, denk maar aan longziekten, diabetes, oncologie, kinderspecialisatie enzovoort. Zo blijf je doorgroeien tot je misschien zelfs – als je dat wil – mentor, teamleider of hoofdverpleegkundige kunt worden.

Hoe kan je verpleegkundige worden?

Hoe word je een Verpleegkundige? Het beroep van Verpleegkundige kan zowel gedaan worden met een afgeronde MBO niveau-4 als met een HBO opleiding. Een Verpleegkundige met HBO opleiding heeft meer theoretische achtergrond dan een Verpleegkundige met MBO-Verpleegkunde. Een HBO verpleegkundige is actief op niveau-5.

Hoeveel jaar moet je studeren voor verpleegkunde?

Het modeltraject voor de bachelor opleiding verpleegkunde bestaat uit 240 studiepunten verdeeld over acht semesters (vier opleidingsfasen). Sinds september 2016 is de bacheloropleiding verpleegkunde in alle hogescholen een vierjarige opleiding geworden.

Wat moet je volgen om verpleegster te worden?

Om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding verpleegkunde moet je een diploma secundair onderwijs hebben. Zowel een diploma ASO, TSO, KSO of BSO zijn toegelaten (let wel: een getuigschrift BSO is niet voldoende).