Inhoudsopgave:

  1. Hoe stel je je op als verpleegkundige?
  2. Is verpleegster iets voor mij?
  3. Is HBO Verpleegkunde iets voor mij?
  4. Wat houdt het vak verpleegkunde in?
  5. Wat betekent verpleegkunde voor mij?
  6. Is verpleegkunde een moeilijke opleiding?
  7. Wat is de rol van een hbo-verpleegkundige?
  8. Hoe ziet thuiszorg eruit?
  9. Wat verdien je als verpleegkundige?

Hoe stel je je op als verpleegkundige?

Hoe word je een Verpleegkundige? Het beroep van Verpleegkundige kan zowel gedaan worden met een afgeronde MBO niveau-4 als met een HBO opleiding. Een Verpleegkundige met HBO opleiding heeft meer theoretische achtergrond dan een Verpleegkundige met MBO-Verpleegkunde. Een HBO verpleegkundige is actief op niveau-5.

Is verpleegster iets voor mij?

“Het is een enorm dankbare sector: de job geeft veel voldoening en je vindt er de nodige uitdaging in. Je werkt met mensen waar je iets voor betekent. En ook niet onbelangrijk de dag van vandaag: er is altijd werk in. Maar in de eerste plaats moet je het doen voor jezelf en moet je vertrekken uit liefde voor de job.”

Is HBO Verpleegkunde iets voor mij?

Na je opleiding is de kans heel groot dat je werk zult vinden. Er is namelijk een groot tekort aan verpleegkundigen en het beroep van verpleegkundige is ook nog eens zeer toekomstbestendig. Vaak kun je ook, als instromer of tijdens je opleiding, beginnen als leerling-verpleegkundige.

Wat houdt het vak verpleegkunde in?

Een verpleegkundige houdt zich bezig met het geven van verpleegkundige zorg, zoals: Basiszorg: denk hierbij persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en verschonen. Wondverzorging, observatie en rapportage en gespecialiseerde zorg. Verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van een sonde of een katheter.

Wat betekent verpleegkunde voor mij?

Een job als verpleegkundige kies je vooral met je hart. Vanuit je intrinsieke motivatie help je graag andere mensen. Zorg is het beroep waar je steeds onmiddellijk feedback krijgt van je patiënt. Die motivatie is meteen de grootste troef voor de drie HR-managers.

Is verpleegkunde een moeilijke opleiding?

De vraag of verpleegkunde studeren moeilijk is, valt niet zo meteen te beantwoorden. Verpleegkunde is een opleiding waarbij je heel wat skills moet gaan combineren. Je moet als verpleegkundige behoorlijk handig zijn. Daarnaast moet je ook over een gezonde dosis empathie beschikken.

Wat is de rol van een hbo-verpleegkundige?

Als hbo-verpleegkundige bestaan je taken uit het diagnosticeren en behandelen van acute, episodische of chronische ziekten. Je verzorgt patiënten als zelfstandig verpleegkundige of als deel van een zorgteam. Dat kan in ziekenhuis zijn maar bijvoorbeeld ook in de wijkverpleging of een zorginstelling.

Hoe ziet thuiszorg eruit?

In de thuiszorg werken brengt verschillende taken met zich mee, maar de dagelijkse begeleiding van jouw cliënten staat centraal. Met dagelijkse begeleiding bedoelen we onder andere: je cliënten helpen met douchen en aankleden, het verzorgen van wonden of het toedienen van injecties.

Wat verdien je als verpleegkundige?

Het aanvangssalaris van een Verpleegkundigen met hogere opleiding bedraag meestal tussen de € 2.112 en € 2.868 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.616 en € 3.641 per maand bij een werkweek van 38 uur.