Inhoudsopgave:

 1. Wat valt er onder DPG?
 2. Wie is eigenaar van DPG?
 3. Welke kranten horen bij elkaar?
 4. Welke bladen geeft Sanoma uit?
 5. Wie is de grote baas van VTM?
 6. Welke kranten vallen onder de Telegraaf?
 7. Wie is de eigenaar van De Telegraaf?
 8. Wie is eigenaar Nederlandse kranten?
 9. Welke magazines DPG Media?
 10. Welke bladen Sanoma?
 11. Welke tijdschriften heeft DPG Media?
 12. Wie is Dave Parmentier?

Wat valt er onder DPG?

Ons portfolio bestaat uit sterke nationale, regionale en lokale merken. Van AD en NU.nl, tot Donald Duck, Libelle en Flow. Van Het Parool en de Volkskrant, tot Qmusic en Independer. Je vindt al onze merken hier.

Wie is eigenaar van DPG?

In 2017 kocht De Persgroep Medialaan, het moederbedrijf van VTM, van Roularta en verhoogde zo de groep zijn aandeel tot 100%. Roularta kreeg een aandeel van 50% in Mediafin en 217,5 miljoen euro. Dit maakte van De Persgroep de enige eigenaar van Medialaan.

Welke kranten horen bij elkaar?

De Persgroep Nederland is voortgekomen uit een reeks van fusies en overnames, en werd tenslotte DPG Media. De dagbladen Het Parool en de Volkskrant gingen in 1968 samenwerken onder de naam Perscombinatie. In 1975 trad Trouw toe tot de Perscombinatie.

Welke bladen geeft Sanoma uit?

In Nederland behoren onder meer AutoWeek, Donald Duck, Flow, Kieskeurig, Libelle, LINDA., Margriet, NU.nl, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva en vtwonen tot het portfolio van Sanoma. De geschiedenis van Sanoma gaat terug tot 1889.

Wie is de grote baas van VTM?

Medialaan
VoorzitterPeter Bossaert (CEO)
LandBelgië
HoofdzetelVilvoorde
Televisiezender(s)VTM Q2 VTM Kids Vitaya VTM Kids Jr. CAZ

Welke kranten vallen onder de Telegraaf?

Mediahuis Nederland is een onderneming met merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals Noordhollands Dagblad en De Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals Dumpert en Gaspedaal; Classic FM (in 2017 verkocht aan Bakker Oosterbeek Beheer BV) en tot december 2017 – ...

Wie is de eigenaar van De Telegraaf?

Beluister (info) De Telegraaf
De Telegraaf
Eigenaar(s)Mediahuis
Oplage353.000 (2018)
HoofdredacteurPaul Jansen
Land(en)Nederland

Wie is eigenaar Nederlandse kranten?

Nationale kranten
KrantHoofdkwartierEigenaar
De TelegraafAmsterdamMediahuis Nederland
Algemeen DagbladRotterdamDPG Media
de VolkskrantAmsterdamDPG Media
NRC HandelsbladAmsterdamMediahuis

Welke magazines DPG Media?

Magazines, tijdschrift abonnementen Een paar van onze favoriete woontijdschriften zijn vtwonen, Eigen Huis & Interieur en Ariadne at Home. Voor de jongste lezers hebben we jeugdtijdschriften zoals Donald Duck of Katrien Duck, Fashionchick Girls en Zo Zit Dat.

Welke bladen Sanoma?

Sanoma Media Netherlands is Nederland's grootste uitgever van magazines met titels als Libelle, Margriet, Donald Duck, vtwonen en Veronica Magazine, met meer dan 1 miljoen abonnees.

Welke tijdschriften heeft DPG Media?

Zo heb je altijd digitaal toegang tot Libelle, Donald Duck, Panorama, LINDA., vtwonen, Autoweek, National Geographic, Helden, Quest en nog veel meer.

Wie is Dave Parmentier?

Davy Parmentier is creatief directeur van de Belgische televisiezender VTM, de commerciële televisiezender van DPG Media. Hij studeerde aan de Universiteit Gent en haalde er in 2005 zijn master in de Communicatiewetenschappen.