Inhoudsopgave:

  1. Wat zijn de basiszorg?
  2. Wat betekent de Eed van verpleegkundigen?
  3. Wat doet een verpleegkundige niveau 5?
  4. Wat valt onder de basisverzekering?
  5. Wie legt de eed van Hippocrates af?
  6. Wat is persoonlijke basiszorg?
  7. Wat houd niveau 5 in?

Wat zijn de basiszorg?

Basisverpleegkunde of basiszorg is de meest omvangrijke vorm van zorgverlening in de gezondheidszorg. Verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en mantelzorgers helpen dagelijks mensen met hun lichamelijke verzorging, hun toiletgang, het verschonen van hun kleding en het opruimen en schoonmaken van hun omgeving.

Wat betekent de Eed van verpleegkundigen?

Met het uitspreken van de Eed markeren verpleegkundigen en verzorgenden hun toetreding tot de beroepsgroep en spreken zij uit waar zij voor staan. De Eed geeft uitdrukking aan waarden en normen van de beroepsgroep van verpleegkundigen en verzorgenden.

Wat doet een verpleegkundige niveau 5?

Iemand is niveau 5 verpleegkundige als zij/hij een verpleegkundige opleiding op HBO-niveau succesvol heeft afgerond. Dit zijn verpleegkundigen die: de HBO V hebben afgerond. de HBO MGZ (Maatschappelijke gezondheidszorg) hebben voltooid.

Wat valt onder de basisverzekering?

De basis zorgverzekering vergoedt de belangrijkste zorg. Bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, ambulancevervoer, ziekenhuiszorg en medicijnen. Maar daarnaast ook nog: Tandartskosten t/m 18 jaar.

Wie legt de eed van Hippocrates af?

De eed van Hippocrates is een eed waarin artsen zichzelf verplichten bepaalde beroepsregels te zullen handhaven. De eed is opgesteld in het Oudgrieks en is vernoemd naar de Griekse arts Hippocrates, die omstreeks 400 v. Chr. zijn leerlingen van het Asklepieion op het eiland Kos deze belofte liet afleggen.

Wat is persoonlijke basiszorg?

De 80 basisvaardigheden zijn ondergebracht in 9 hoofdstukken:ondersteuning bij de lichamelijke hygiëne en uiterlijke verzorging van een zorgvrager voedingtoestand van een zorgvrager stimuleren en ondersteunen zorgvrager ondersteuning bieden bij de uitscheiding zorgvrager ondersteuning bieden bij de uitscheiding ...

Wat houd niveau 5 in?

Niveau 5 is in het NLQF-inschalingssysteem een Associate Degree (AD). Dat is een tweejarige opleiding op hbo-niveau. Niveau 5 was een bachelor, maar dat wordt dus nu niveau 6 genoemd. Een Associate Degree voor verpleegkunde bestaat (nog) niet.