Inhoudsopgave:

  1. Hebben ze in Noord-Korea internet?
  2. Kun je reizen naar Noord-Korea?
  3. Welke mensenrechtenschendingen vinden er in Noord-Korea plaats?
  4. Welke landen grenzen aan Noord-Korea?
  5. Welke staatsvorm heeft Noord-Korea?

Hebben ze in Noord-Korea internet?

Noord-Korea kent geen vrij internet en heeft slechts één televisiekanaal.

Kun je reizen naar Noord-Korea?

De kleurcode voor Noord-Korea is rood, want er zijn grote veiligheidsrisico's. Reis niet naar Noord-Korea. Het land is door het coronavirus ook een hoogrisicogebied. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Noord-Korea en Nederland vindt u in de rubriek 'Coronavirus'.

Welke mensenrechtenschendingen vinden er in Noord-Korea plaats?

Uit een rapport van de Verenigde Naties (VN) blijkt dat inwoners van Noord-Korea gevangen zitten in een vicieuze cirkel van ontbering, corruptie en repressie. De conclusie is te lezen in een rapport van UNHRC, de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

Welke landen grenzen aan Noord-Korea?

Noord-Korea (Engels: North Korea) is een land in Azië dat grenst aan China, Rusland en Zuid-Korea. De hoofdstad van Noord-Korea is Pyongyang. Een aantal grote steden in Noord-Korea zijn: Hamhŭng, Hyesan, Kaesong en Sariwon. Noord-Korea staat bekend als een heuvelachtig land.

Welke staatsvorm heeft Noord-Korea?

Noord-Korea is een totalitaire dictatuur waarin de macht ligt bij de Koreaanse Arbeiderspartij en de Kim-dynastie die het land sinds de oprichting regeert. De politiek leider is Kim Jong-un, de kleinzoon van oprichter Kim Il-sung, die als eeuwig president nog steeds vereerd wordt.