Inhoudsopgave:

  1. Wat doet een non de hele dag?
  2. Waar geloven nonnen in?
  3. Wat houdt het kloosterleven in?
  4. Hoe ziet het kloosterleven eruit?
  5. Wat doet een kloosterling?
  6. Wat is een nonnenklooster?

Wat doet een non de hele dag?

Alle taken zijn verdeeld, zo is er een postzuster, een keukenzuster en soms zelfs een rijbewijszuster. Zij brengt de nonnen naar de dokter als dat nodig is en haalt soms wat boodschappen. De nonnen werken in stilte en doen verder vooral eenvoudig werk, zoals breien en borduren, zodat ze onafgebroken kunnen bidden.

Waar geloven nonnen in?

Een non is een vrouwelijke Christelijke geestelijke binnen het Katholieke geloof die leeft volgens het celibaat en heeft besloten haar leven aan God te wijde. Een non of een monnik (de mannelijke vorm) binnen het katholieke geloof "trouwt" dan eigenlijk met God.

Wat houdt het kloosterleven in?

In het klooster verenigen mensen zich om het voorbeeld van Jezus op bijzondere en strikte wijze na te leven, vrij van de compromissen van het gewone leven. De dagindeling, geheel gericht op godsdienst, wordt doorgaans bepaald door het bidden van de getijden.

Hoe ziet het kloosterleven eruit?

Alles draait om God Het dagelijks leven van kloosterlingen staat volledig in het teken van God. Elke dag gaan ze minstens vier of vijf keer naar de kerk en bidden daar het zogenoemde koorgebed. Kloosters zijn in principe niet toegankelijk voor buitenstaanders. Vaak gaat het om grote gebouwen.

Wat doet een kloosterling?

Mensen die dat willen gaan weg uit het gewone, drukke leven en gaan met elkaar in een klooster wonen. Een klooster is een groot gebouw waarin gelovigen samen in alle rust en stilte met God, bidden en hun geloof bezig zijn. Kloosterlingen Mensen die in een klooster wonen noemen we kloosterlingen.

Wat is een nonnenklooster?

Een klooster (van het Latijnse claustrum, afgesloten ruimte) is een gebouw of een samenstel van gebouwen dat dient tot huisvesting van een groep of gemeenschap van mannen of vrouwen, vaak monniken of monialen genoemd, die zich uit de wereld heeft teruggetrokken om een godsdienstig leven te leiden.