Inhoudsopgave:

  1. Hoe herken je een zelfstandig naamwoord in het Duits?
  2. Welke woorden schrijf je met een hoofdletter in het Duits?
  3. Hoe weet je of een zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is Duits?
  4. Hoe weet je of een zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is?
  5. Is Duitsers met hoofdletter?
  6. Welke woorden schrijf je in het Duits met een hoofdletter Kies de juiste antwoorden?
  7. Hoe weet je of het Der of die is?
  8. Is Den mannelijk of vrouwelijk?

Hoe herken je een zelfstandig naamwoord in het Duits?

Zelfstandig naamwoorden zijn namen van mensen, dieren, planten, dingen en begrippen (het verdriet – die Trauer) en eigennamen. Je kunt er een lidwoord (de, het, een) voorzetten. Het zelfstandig naamwoord wordt in het Duits altijd met een hoofdletter geschreven: der Mann.

Welke woorden schrijf je met een hoofdletter in het Duits?

In het Duits worden alle zelfstandige naamwoorden met een hoofdletter geschreven. In het Nederlands is dat anders. Als we Duitse woorden in het Nederlands overnemen, passen we de Nederlandse spellingregels toe.

Hoe weet je of een zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is Duits?

In het Duits zijn zelfstandige naamwoorden mannelijk, vrouwelijk of onzijdig. Bij mannelijke woorden is het lidwoord 'der', bij vrouwelijke woorden 'die' en bij onzijdige woorden 'das'.

Hoe weet je of een zelfstandig naamwoord mannelijk of vrouwelijk is?

Onzijdige woorden zijn goed herkenbaar aan het lidwoord het, maar mannelijke en vrouwelijke woorden hebben allebei het lidwoord de. Daaraan kun je het dus niet zien. Helaas kun je vaak niet 'weten' of een woord mannelijk of vrouwelijk is; je moet het opzoeken, bijvoorbeeld op Woordenlijst.org.

Is Duitsers met hoofdletter?

(1) De naam voor een bevolkingsgroep of een lid daarvan schrijven we met een hoofdletter als hij is afgeleid van een aardrijkskundige naam of als het om een specifiek volk gaat. (2) Een overkoepelende term voor etnische groepen schrijven we met een kleine letter.

Welke woorden schrijf je in het Duits met een hoofdletter Kies de juiste antwoorden?

In het Duits worden zelfstandige naamwoorden altijd met een hoofdletter geschreven, dus ook als het geen eigennaam is. Eigennamen zoals Deutschland (Duitsland) worden ook in het Duits met een hoofdletter geschreven, maar ook woorden zoals Kino (bioscoop), Hund (hond) en See (meer) krijgen in het Duits een hoofdletter.

Hoe weet je of het Der of die is?

De uitgangen van de lidwoorden of woorden als diese, welche, enzv veranderen, afhankelijk van het geslacht van het zelfstandignaamwoord dat er bij hoort: Mannelijk: R (der, dieser) Vrouwelijk: E (die, diese) Onzijdig: S (das, dieses) Meervoud: E (die, diese) Dit was de DER-groep Er is ook een EIN-groep Hierbij horen ...

Is Den mannelijk of vrouwelijk?

Woordherkomst en -opbouw
1, 2enkelvoudmeervoud
naamwoorddendennen
verkleinwoorddennetjedennetjes