Inhoudsopgave:

 1. Kan ik reiskosten terug vragen Belastingdienst?
 2. Kan een bedrijf reiskosten aftrekken?
 3. Kan een stichting vennootschapsbelasting betalen?
 4. Is woon werkverkeer belast?
 5. Wat is reisaftrek?
 6. Is een werkgever verplicht reiskosten te betalen?
 7. Hoeveel belasting betaalt een stichting?
 8. Hoeveel belastingen op woon-werkverkeer?
 9. Hoeveel belastingen betaal je op woon-werkverkeer?
 10. Hoe zit het met reiskostenvergoeding?
 11. Wat kost een werkgever reiskosten?
 12. Wat is de minimale kilometervergoeding?
 13. Wat is het voordeel van een stichting?

Kan ik reiskosten terug vragen Belastingdienst?

Heb je van je woning naar je werk in loondienst gereisd met het openbaar vervoer? En heb je daarvoor weinig of geen vergoeding ontvangen? Dan mag je voor de reiskosten een bedrag aftrekken van je inkomen. Je mag niet de echte kosten aftrekken, maar vaste bedragen uit de reiskostentabel.

Kan een bedrijf reiskosten aftrekken?

Voor zakelijke reiskosten kun je als werkgever altijd een onbelaste reiskostenvergoeding van maximaal € 0,19 per kilometer betalen. ... Deze kosten worden veelal vergoed via de reguliere salarisstrook en zijn 100% aftrekbaar voor jou als werkgever.

Kan een stichting vennootschapsbelasting betalen?

Als stichting of vereniging bent u belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting als u een onderneming drijft. U betaalt dan vennootschapsbelasting over de winst van uw onderneming.

Is woon werkverkeer belast?

Als u van uw werkgever een vergoeding krijgt voor uw woon-werkverplaatsingen, dan moet u die aangeven in uw aangifte in code . De ontvangen vergoeding voor het gebruik van openbaar vervoer (trein, tram, bus enz.) is geheel vrijgesteld van belastingen indien gebruik wordt gemaakt van het wettelijk forfait.

Wat is reisaftrek?

Betaalt u zelf uw reiskosten? Dan hebt u recht op reisaftrek als u voldoet aan beide volgende voorwaarden: De afstand van een enkele reis van uw woning naar uw werk met het openbaar vervoer is meer dan 10 kilometer. U reist per week meestal 1 dag of meer naar uw werk.

Is een werkgever verplicht reiskosten te betalen?

In de wet staat nergens dat je als werknemer recht hebt op reiskostenvergoeding. Je hebt daar alleen recht op als hierover afspraken in je cao, arbeidsovereenkomst of bedrijfsregeling staan. Als dat zo is, dan moet je werkgever reiskosten betalen.

Hoeveel belasting betaalt een stichting?

Over de eerste €200.000 winst betaal je 16,5% belasting. Dit wordt in 2021 verlaagd naar 15%. Over de winst boven de €200.000 betaal je in 2020 nog 25%. In 2021 wordt dit tarief verlaagd naar 21,7%.

Hoeveel belastingen op woon-werkverkeer?

Eigen vervoer Ga je dagelijks met je eigen auto of de motor naar het werk, dan worden je reiskostenvergoedingen vrijgesteld tot 420 euro (inkomstenjaar 2021 / aanslagjaar 2022), indien je gebruik maakt van het wettelijk kostenforfait. Concreet moet je op je belastingaangifte telkens twee bedragen aangeven.

Hoeveel belastingen betaal je op woon-werkverkeer?

Met de eigen wagen U kunt 15 eurocent per kilometer per rit inbrengen als beroepskost. Concreet: als u 20 km van uw werk woont, en u rijdt 200 werkdagen om een jaar heen en terug, dan mag u 20 km x 2 ritten x 200 dagen X 0,15 euro/km inbrengen, of een totaal van 1.200 euro.

Hoe zit het met reiskostenvergoeding?

Heb je recht op reiskostenvergoeding? In de wet staat nergens dat je als werknemer recht hebt op reiskostenvergoeding. Je hebt daar alleen recht op als hierover afspraken in je cao, arbeidsovereenkomst of bedrijfsregeling staan. Als dat zo is, dan moet je werkgever reiskosten betalen.

Wat kost een werkgever reiskosten?

Je werkgever kan een belastingvrije reiskostenvergoeding geven van maximaal 19 cent per kilometer. Daarmee betaal je de kosten die je maakt om naar je werk te komen. Of het is een mooi extraatje bovenop je loon. Je werkgever is niet verplicht reiskosten te betalen.

Wat is de minimale kilometervergoeding?

Belastingvrij kan je werkgever je voor woon-werkverkeer en dienstreizen € 0,19 per kilometer geven, ongeacht het vervoermiddel. Dit geldt alleen wanneer je geen auto of ov-kaart van de zaak hebt. Die € 0,19 is alleen een grens voor de Belastingdienst. Je werkgever mag je zoveel meer geven als hij of zij maar wil.

Wat is het voordeel van een stichting?

Wat zijn de voordelen van een stichting? Een stichting is een rechtsvorm met een beperkte aansprakelijkheid. Bestuurders zijn dus niet hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele schulden van de stichting. Een stichting is flexibel, omdat u vrijwel alle activiteiten en werkzaamheden in een stichting kunt onderbrengen.