Inhoudsopgave:

  1. Welke noedels zijn koolhydraatarm?
  2. Wat is gezonder rijst of noedels?
  3. Hoe gezond is noodles?
  4. Is kroepoek koolhydraat arm?
  5. Is Eiermie koolhydraatarm?
  6. Hoeveel koolhydraten zitten er in kroepoek?
  7. Hoeveel koolhydraten zitten er in Eiermie?

Welke noedels zijn koolhydraatarm?

De minste koolhydraten vind je in de biologische en volkoren noodles van Go-Tan en de Conimex Wok noodles, namelijk 64 en 65 gram per 100 gram. De overige varianten hebben een aantal dat ligt tussen 70 en 74 gram koolhydraten (natuurlijk weer per 100 gram product).

Wat is gezonder rijst of noedels?

Conclusie. Het lijkt er dus op dat er geen duidelijk antwoord is welke gezonder is: noedels of rijst. Beide hebben voor- en nadelen en de ene is misschien beter voor jouw gezondheidsbehoeften dan de andere. Het soort noedels en rijst dat je eet, zal ook een doorslaggevende factor zijn.

Hoe gezond is noodles?

In instant noodles kan veel verzadigd vet zitten. Teveel verzadigd vet zorgt voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. De instant noodles van het merk Maggi bevatten bijvoorbeeld erg veel verzadigd vet.

Is kroepoek koolhydraat arm?

Let op, kroepoek bevat veel koolhydraten! Ook zoetzure sauzen bevatten veel koolhydraten, de naam zegt het al 'zoet'. Ongemerkt krijg je vaak meer koolhydraten binnen bij het eten 'buiten de deur. ' Zorg daarom dat je de rest van de dag wat strikter op je koolhydraatinname let.

Is Eiermie koolhydraatarm?

Eieren bevatten enorm veel eiwitten, dus je zou zeggen dat eierpasta thuishoort in een koolhydraatarm dieet… Helaas niet. Eierpasta bestaat nog altijd voor het grootste deel uit bloem en bevat dus – net als “gewone”, gedroogde tarwepasta – heel veel koolhydraten.

Hoeveel koolhydraten zitten er in kroepoek?

1 plak (25 gram) kroepoek bevat:
Energie129kcal
Vet7g
- waarvan verzadigd0,8g
Koolhydraten15,5g
- waarvan suikers1,9g

Hoeveel koolhydraten zitten er in Eiermie?

Productinformatie
VoedingswaardenPer 100 g%* Per portie
Koolhydraten69 g17%
Waarvan suikers2.5 g2%
Vezels2.7 g
Eiwitten14 g18%