Inhoudsopgave:

  1. Waarom dragen jongens kettingen?
  2. Hoe draag je een ketting man?
  3. Kan een man een ketting dragen?
  4. Welke dikte ketting?
  5. Welke lengte ketting met hanger?
  6. Wat is een normale maat ketting?
  7. Hoelang is een Kinderketting?

Waarom dragen jongens kettingen?

Steeds meer mannen kiezen ervoor om sieraden te dragen. Je kunt met herensieraden je imago versterken, je outfit een boost geven of een herinnering in leven houden.

Hoe draag je een ketting man?

Een ketting komt het beste tot zijn recht wanneer de rest van je outfit rustig is. Bijvoorbeeld wanneer je alleen maar zwart draagt. Of met een wit t-shirt en een spijkerjack bijvoorbeeld. Wanneer je echter al een printje op je shirt of overhemd hebt, kan een ketting te druk worden.

Kan een man een ketting dragen?

Kettingen voor mannen zijn überhaupt vrij lastig. Wat wel kan: een ketting die maximaal tot tussen je borstspieren valt met een simplistische hanger. Denk aan bijvoorbeeld een ring of zo'n staafje. Niet te veel poespas, geen tekst en zeker geen haaientand.

Welke dikte ketting?

Als je alleen een ketting draagt (en niet op zoek bent naar een ketting om een statement te maken), dan is een dikte van 2-6 mm een goed begin. Als je er een hanger aan hangt, zorg er dan voor dat die past bij de ketting en niet overschaduwd wordt door de dikte van de schakels.

Welke lengte ketting met hanger?

Als je een ketting draagt met een hanger, kies dan voor 55-63 cm zodat de hanger ongeveer midden op je borst eindigt. 35-45 cm – Goed passend en zichtbaar over je hemd te dragen. 50-55 cm – Valt op je sleutelbeen en is de meest gebruikelijke maat voor mannenkettingen. Kan zowel over als onder je hemd gedragen worden.

Wat is een normale maat ketting?

45 cm = een standaard lengte voor een dames ketting. 50 cm = een langere dames ketting. Deze lengte wordt ook vaak aangehouden als standaard heren maat. 60 cm = een ketting die net op de buste valt.

Hoelang is een Kinderketting?

Voor kinderen is 36 à 38 cm vaak een goede lengte. Dit zal bij kinderen ongeveer hetzelfde vallen als een 42 à 45 cm ketting voor vrouwen.