Inhoudsopgave:

  1. Waarmee houdt een neuroloog zich bezig?
  2. Wat moet je studeren voor neuroloog?
  3. Hoeveel jaar studeren neuroloog?
  4. Waar kan ik neurologie studeren?
  5. Hoe lang moet je studeren voor neurochirurg?
  6. Wat voor opleiding moet je doen voor neurochirurg?

Waarmee houdt een neuroloog zich bezig?

Een neuroloog is een medisch specialist die zich vooral bezig houdt met ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Hij/zij onderzoekt de klachten, stelt de diagnose ALS en bespreekt deze met de patiënt.

Wat moet je studeren voor neuroloog?

Een Neuroloog moet de opleiding Geneeskunde (WO) afgerond hebben. Hierna doet een Neuroloog in opleiding zes jaar praktijkervaring op in een opleidingsplaats in een ziekenhuis om af te studeren als Neuroloog.

Hoeveel jaar studeren neuroloog?

De opleiding tot neuroloog duurt zes jaar en bestaat uit de volgende onderdelen: algemene neurologie. klinische neurofysiologie. neurochirurgie.

Waar kan ik neurologie studeren?

De opleiding tot neuroloog duurt gemiddeld 5 ½ jaar. In het Amsterdam UMC locatie Amsterdam zijn op de afdeling neurologie 25-30 artsen in opleiding tot specialist (aios).

Hoe lang moet je studeren voor neurochirurg?

De opleiding duurt 6 jaar, waarvan 1 jaar klinische neurologie en 5 jaar neurochirurgie. Van deze laatste periode zal bij voorkeur 1 jaar worden besteed aan stage-activiteiten naar keuze, zoals algemene heelkunde, intensive care, neuroradiologie of neuropathologie.

Wat voor opleiding moet je doen voor neurochirurg?

De neurochirurgie opleiding duurt zes jaar. In totaal studeer je dus twaalf jaar, waarvan zes jaar Geneeskunde en zes jaar de opleiding tot neurochirurg. Binnen deze specialisatie leer je één jaar over klinische neurologie en vijf jaar over het vak neurochirurgie zelf.