Inhoudsopgave:

  1. Hoe werkt een neodymium magneet?
  2. Heeft de iPhone 11 een magneet?
  3. Hoe verliest een magneet zijn magnetisme?
  4. Hoe wordt een magneet magnetisch?
  5. Wat is een magnetische autohouder?

Hoe werkt een neodymium magneet?

Neodymium is een zelfzame aarde metaal, ook wel rare-earth metal genoemd. Dit metaal zorgt ervoor dat de magneet extra goed geladen kan worden. Er wordt een grote stroomstoot aan de magneet gegeven waardoor deze magnetisch wordt.

Heeft de iPhone 11 een magneet?

In de behuizing van de iPhone zit een cirkelvormige magneet, die je stevig kunt bevestigen met accessoires die een soortgelijke cirkelvormige magneet hebben. Zo klik je hoesjes bijvoorbeeld vast aan de iPhone, of bevestig je de 'MagSafe oplader' om draadloos opladen te verbeteren.

Hoe verliest een magneet zijn magnetisme?

Magnetisme is een eigenschap van het ferromagnetische materiaal waaruit een magneet bestaat. Onder bijzondere omstandigheden kan een permanente magneet zijn magnetische eigenschap wel snel verliezen, onder andere door sterke verhitting, stoten en demagnetisering met behulp van andere magneten.

Hoe wordt een magneet magnetisch?

Magneten. Magneten hebben twee polen: een noordpool en een zuidpool. De twee verschillende polen trekken elkaar aan, terwijl twee dezelfde polen elkaar juist afstoten. De kracht tussen de twee polen komt van het magnetisch veld dat magneten opwekken.

Wat is een magnetische autohouder?

Vergeet Telefoonhouders waarbij je smartphone niet goed blijft zitten. De ronde kop van deze magneethouder bestaat uit vier slimme magneten die jouw telefoon perfect op zijn plaats houden. De houder is uitgebreid getest i.c.m. de grootste Apple (iPhone 11 Pro) en Android (Samsung S20 plus) toestellen.